Vineri, 11 aprilie 2014

Manager de fond: Uitati de dezastre, un raliu clasic urmeaza!

Este prea mult pesimism in piete si un raliu clasic ar putea fi in carti, avand in vedere ca sunt semne ca economia se intareste, a declarat, pentru CNBC, Michael Browne, manager de fond la Martin Currie.

“Aversiunea fata de risc este noua moda si profesorii si adeptii teoriei lebedei negre se dau peste cap sa prezica un colaps al economiei supra-indatorate.”, a spus Browne.

Dar cu toate acestea, rezultatele care vin din partea bancilor indica faptul ca situatia se imbunatateste.

“Aproape toate bancile au raportat acelasi lucru…au inceput sa crediteze din nou companiile mici si mijlocii si ar dori sa imprumute chiar mai mult, dar nu mai este cerere, in special din partea corporatiilor mari, care se finanteaza singure dintr-o piata foarte ieftina.”, spune Michael Browne.

“Creditarea populatiei da la randul ei semne de viata. Deci daca peste toate acestea adaugi si scaderea provizionelor, mie imi spun ca economia isi revine. Chiar mai repede decat ne asteptam.”, a adaugat el.

Browne a mai spus ca economia europeana devine mai puternica, el nefiind de acord cu cei care sustin ca acest lucru va tine pana la urmatoarea incetinire economica din China si Statele Unite.  Totodata, managerul de portofoliu de la Martin Currie crede ca firmele sunt bogate in lichiditati si cauta modalitati prin care sa-i cheltuiasca.

“Sunt bani disponibili si fiecare consiliu de administratie se va confrunta in septembrie (cand se fac bugetele – n.red) cu intrebarea “ce vom face cu ei”? Vom cumpara companii, ii vom investi in noi fabrici sau ii vom inapoia actionarilor?. Asteptati-va la toate trei.”, spune Michael Browne.

Un alt broker, David Kotok, presedinte si chief investment officer la Cumberland Advisors, a declarat la randul lui, pentru CNBC, ca este foarte optimist in privinta evolutiei viitoare a pietei.

“Iubim pietele – avem o expunere maxima. Ne place foarte mult imaginea fundamentala pe care o vedem in aceste momente. “, a spus Kotok.

“Credem ca este o piata bull foarte puternica si tinta noastra este de 1.250-1.300 puncte pentru indicele S&P 500 in cursul unui an de zile.”, a adaugat acesta. S&P 500 a inchis ultima sedinta la 1.127 de puncte.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu