Luni, 28 iulie 2014

Manchester Securities a luat aproape 1% din Fondul Proprietatea in doar trei saptamani

Sursa: FP

Americanii de la Manchester Securities si-au continuat achizitiile de actiuni Fondul Proprietatea, ajungand controleze la finele lunii noiembrie 9,54% din Fond.

La inceputul lunii octombrie, americanii au fost raportati cu o detinere de 6,61% din FP, iar de atunci acestia au continuat sa isi mareasca participatia, si au ajuns cel mai mare actionar al Fonului.

Pe 11 noiembrie Manchester Securities detinea 8,65% din FP, iar la 30 noiembrie participatia fondului crescuse pana la 9,54%.

Potrivit datelor Depozitarului Central transmise Bursei de catre FP, fondurile straine aveau la finele lunii noiembrie aproape 40% din FP in portofolii, in timp ce persoanele fizice romane controleaza 35,74%.

Un alt actionar important al FP este City of London Investment Management Company Limited, in luna iunie aceasta fiind raportata ca detine direct si indirect, printr-un warrant emis de UniCredit Bank, 5,85% din capitalul FP.

La finele lunii trecute, Mnisterul Finantelor mai detinea 4,2% din Fond, iar institutionalii romani controlau circa 11% din FP.

Potrivit Franklin Templeton, administratorul FP, eliminarea restrictiilor de vot astfel cum au fost aprobate in Adunarea Generala, vor intra in vigoare numai dupa avizarea Actului Constitutiv in forma modificata de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

“Mentionam ca, Fondul a trimis CNVM Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor din data de 24 noiembrie 2011, dar pana in prezent CNVM nu a transmis niciun raspuns”, au precizat reprezentantii Templeton.

Lasati un comentariu