Duminica, 23 martie 2014

Marimea conteaza pentru Banca Transilvania si dupa epoca Rekkers

Sursa: BVB

Banca Transilvania (TLV), singura institutie de credit de top cu capital privat majoritar romanesc, va cauta in continuare sa creasca mai repede decat piata, managementul acesteia considerand ca activele mai mari vor permite bancii sa-si imbunatateasca profitabilitatea ca urmare e economiilor de scara, potrivit analistilor de la Raiffeisen Capital & Investment, care au discutat ieri cu oficialii bancii, inclusiv cu CEO-ul Peter Franklin.

Franklin a preluat interimar fotoliul de CEO dupa ce Robert Rekkers a pierdut sprijinul board-ului si a trebuit sa plece din banca pe care a reusit sa o duca in top 3 bancar.

Oficialii bancii nu au furnizat ieri date concrete privind stategia pentru 2012, avand in vedere ca bugetul pe 2012 si rezultatele pe 2011 conform IFRS urmeaza sa fie publicate saptamana trecuta.

”Luand in calcul o crestere lenta pentru economia Romaniei si lipsa unor surprize negative din vestul Europei, creditele neperformante sunt asteptate sa atinga varful in acest an”, au precizat analistii de la Raiffeisen.

In pofida agitatiei mediatice, Banca Transilvania nu vede nici un “razboi al depozitelor” si nu se asteapta la o scadere semnificativa a marjelor de dobanzi. Oficialii bancii sustin ca principalii clienti, persoanele fizice si IMM-urile, sunt mai putin sensibili la miscarile competitorilor, iar in 2012, ca urmare ca faptului ca principalii competitor au crescut marjele la credite, Banca Transilvania este acum capabila sa concureze pe anume segmente unde in trecut era considerata scumpa. Cresterea activelor in acest an va fi ajutata de trecerea la creditarea in lei, unde marjele sunt mai mari. In acest context,
Banca Transilvania va cauta sa-si imbunatateasca in acest an raporturile active/angajat si active/unitate.

“Consideram viziunea managementului ca fiind un scenariu mai optimist decat al nostru si nu modificam deocamdata estimarile noastre pentru 2012”, au conchis analistii de la Raiffeisen.

Actiunile Bancii Transilvania scadeau azi la Bursa, la ora 11:40, cu peste 1%, o depreciere peste cea inregistrata de piata.

Lasati un comentariu