Sambata, 04 ianuarie 2014

Mihai Chisu, IFB: Ciclul acesta de scaderi s-a terminat

Bursa de la Bucuresti a inchis azi o noua sedinta in rosie, insa amploarea scaderilor s-a mai redus, in conditiile in care indicii BET si BET-C au pierdut doar 0,02%.

Cea mai puternica scadere a avut-o indicele SIF-urilor (BET-FI), care a pierdut 2,05% dupa ce SIF Banat-Crisana (SIF1) a scazut cu 3,05% iar SIF Moldova (SIF2) s-a depreciat cu 3,33%.

“In opinia mea, ciclul acesta de scaderi s-a terminat, iar acum se asteapta o miscare. Fluctuatiile mari de la o ora la alta arata cat de corelati suntem cu America. Am ajuns in situatia in care daca Dow Jones scade cu 30 de puncte noi pierdem automat 1%, iar piata este atenta la rebound, care poate aduce o recuperare de 5-10% destul de repede”, a declarat Mihai Chisu, broker la societatea de brokeraj IFB Finwest.

Fluctuatiile mari sunt la ordinea zilei pe Bursa, in conditiile in care in deschidere, principalii indici pierdeau 2%, urmand ca in mai putin de ora majoritatea indicilor sa fie in crestere cu circa 2%.

“Pe termen lung, Bursa locala poate sa se reincarce daca se aproba proiectul privind ridicarea pregului la SIF-uri, daca Guvernul va face ceva ce n-a facut pana acum care sa fie primit bine de piata, sau daca va decide sa-si vandal pachetele la companiile de stat prin bursa, lucru care ar atrage si atentia investitorilor locali si pe cea a strainilor”, a mai spus Chisu.

Petrom (SNP) a inchis sedinta de ieri cu o crestere de 0,33%. Compania urmeaza sa isi publice maine rezultatele financiare trimestriale. Indicele BET-NG, care urmareste evolutia companiilor energetice listate la Bursa, a crescut ieri cu 0,6%, ca urmare a aprecierii actiunilor Petrom si a cresterii de 1,83% a actiunilor Transgaz (TGN).

Valoarea totala a tranzactiilor realizate in cursul sedintei de azi a ajuns la 9,9 milioane de euro, cei mai tranzactionati emitenti fiind SIF Oltenia (SIF5), Banca Transilvania (TLV) si SIF Moldova.

ramona.asiminei@economictimes.ro

3 Comentarii

 1. Oare spune:

  Parerea mea este ca scaderile vor continua… cel putin pana in Iulie-August cand BET-C va ajunge in jurul valorii de 2800 puncte. Asemenea scaderi au avut loc si in primele jumatati ale anilor 2005 si 2006.

  Ne putem astept ca trendul sa revina pe crestere in August, atingand varful prin Februarie 2011 (BET-C, 4300 puncte).

  Sa vedem…

 2. Dumitru spune:

  Mihai Chisu a demonstrat la televizor ca era, de departe, cel mai bun broker care aparea si datorita faptului ca nu facea preziceri pe ce va face piata miine, cum se aruncau toti ceilalti. De ce nu pastram obiceiurile bune?

 3. Rebound spune:

  Cred ca se referea la o revenire de moment a pietei. Eu unul asa am inteles din acel rebound de 5-10%. Clar nu a fost azi acel rebound.

Lasati un comentariu