Vineri, 04 aprilie 2014

Noile scenarii ale Target Capital privind evolutia actiunilor SIF Moldova

Sursa: Target Capital

Analistul societatii de brokeraj Target Capital, Andrei Radulescu, a taiat cu peste 15% pretul-tinta la 12 luni pentru actiunile SIF Moldova (SIF2) de la 1,35 lei la 1,14 lei pe actiune, pastrand totodata recomandarea de “mentinere”.

Noua tinta de pret este cu 25% peste ultimul pret de ieri de la Bursa al actiunilor. Pretul-tinta a  fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF, comparativa  si alternativa (pornind de la situaţia portofoliului la  finele lunii iulie). In ceea ce priveste analiza DCF, analistul a  incorporat rezultatele pe S1 2011 si a actualizat scenariul macroeconomic  (costul capitalului a fost majorat prin prisma deteriorarii climatului macro-bursier internaţional).

Andrei Radulescu a mentionat si 2 scenarii alternative cu privire la evoluţia actiunilor SIF2 la BVB in perioada urmatoare.

Astfel, intr-un scenariu macro-bursier preponderent favorabil, titlurile ar putea creste pana la 2,22 lei, cu etape intermediare la 1,13 lei, 1,37 lei, 1,48 lei, respectiv 1,69 lei. Intr-un astfel de scenariu, recomandarea devine „cumparare”.

Pe de alta parte, intr-un scenariu macro-bursier preponderent nefavorabil cotatiile SIF Moldova ar putea scadea pana la 0,63 lei. Intr-un astfel de scenariu recomandarea devine „vanzare”.

De la nota de analiza elaborata in luna iulie titlurile SIF2 au fluctuat in  intervalul (0,885-1,28) RON la Bursa de Valori Bucuresti. Titlurile s-au depreciat pe parcursul perioadei analizate, pe fondul  deteriorarii climatului macro-bursier internaţional, in contextul  intensificarii crizei finanţelor publice in economiile dezvoltate.  Capitalizarea companiei a scazut in intervalul analizat cu  aproximativ 30%.

Lasati un comentariu