- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Noile scenarii Target Capital privind evolutia actiunilor SIF Oltenia

Posted By Catalin Ciocan On 22 martie 2011 @ 19:01 In Actiuni,Hot Stories | No Comments

[1]

Sursa: Target Capital

Analistul societatii de brokeraj Target Capital, Andrei Radulescu, a redus pretul-tinta pentru actiunile SIF Oltenia (SIF5) de la 1,81 lei la 1,76 lei pe actiune, modificand totodata recomandarea de “cumparare cu atentia la factorii de risc” in “mentinere”.

Noua tinta de pret mai ofera pentru aceste actiuni un potential de crestere de 14,1%  in urmatoarele 12 luni.

Pretul tinta a fost determinat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF (actualizarea fluxurilor de numerar viitoare), comparativa si alternativa (pornind de la situatia portofoliului la finele lunii februarie). In ceea ce priveste analiza DCF, analistul a incorporat rezultatele finale pe 2010 si am actualizat scenariul macroeconomic.

Anul trecut, SIF Oltenia  a continuat procesul de restructurare a portofoliului, prin vanzarea participatiilor la companiile cu rezultate financiare slabe (care nu distribuie dividende si nu prezinta sanse reale de redresare), se arata in analiza Target Capital. Astfel, numarul de emitenti din portofoliu a scazut de la 150 la 125 (26 companii au iesit din portofoliu si o companie a intrat (Prodplast Imobiliare)). Totodata, pentru atingerea tintelor de rezultate, SIF5 a vandut unele participatii fara pondere importanta

Cu sumele obtinute din vanzarea pachetelor la cele 26 companii, SIF Oltenia si-a consolidat pozitia în companiile ramase in portofoliu, mai mentioneaza analistii. Societatea a investit peste 70,4 mil. lei in actiuni (crestere cu peste 600% fata de anul precedent), cele mai importante investitii fiind orientate spre titlurile TGN, TLV, ELMA, BIO, TEL, TUFE, PPLI.

Target Capital a mentionat si doua scenarii alternative cu privire la evolutia titlurilor SIF Oltenia in perioada urmatoare. Astfel, intr-un scenariu preponderent favorabil,  actiunile ar putea creste pâna la 2,1 lei, 2,55 lei, respectiv 2,98 lei. Intr-un scenariu preponderent nefavorabil, titlurile ar putea scadea pana la 1,11 lei, cu etapa intermediara la 1,2 lei.

De la nota elaborata in luna ianuarie, titlurile SIF5 au fluctuat in intervalul 1,333-1,54 lei la Bursa de la Bucuresti. Capitalizarea companiei a crescut in perioada analizata cu 2%.

catalin.ciocan@economictimes.ro [2]

 

 

 

 


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/noile-scenarii-target-capital-privind-evolutia-actiunilor-sif-oltenia/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/noile-scenarii-target-capital-privind-evolutia-actiunilor-sif-oltenia/rez-sif5-2/

[2] catalin.ciocan@economictimes.ro: mailto:catalin.ciocan@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.