Duminica, 23 martie 2014

Oportunitatea zilei: EUR/GBP H4

EUR/GBP H4

Scenariu principal

Asa cum am prezentat intr-o analiza anterioara, reintrarea in interiorul canalului ascendent va lansa ipoteza continuarii undei ascendente. Pretul se afla momentan intr-o zona de consolidare, dupa ce a testat un nivel de rezistenta important. O eventuala testare a nivelului inferior al unuia din cele 2 canale de trend, cel temporar in care evolutia este una destul de abrupta si cel principal care defineste o evolutie destul de constanta, va reprezenta un punct important de luarea unei decizii de tranzactionare. Formarea fractalilor in crestere, atat pe partea de minime cat si pe partea de maxime, depasirea celor 3 medii mobile, de 20, 50, respectiv 200 de perioade, cat si situarea indicatorului MACD la un prag destul de ridicat, pot reprezenta cateva din motivele pentru care pretul si-ar putea continua tendinta ascendenta. Nivelul 0.8405 reprezinta un trigger pentru luarea deciziei de tranzactionare.

Scenariu alternativ

Iesirea pentru a doua oara din canalul de trend principal va duce la abandonarea scenariului de crestere si introducerea ipotezei conturarii celui de scadere. Formarea a 2 fractali in scadere atat pe partea de maxime cat si pe partea de minime, trecerea sub nivelul celor 3 medii mobie si scaderea indicatorului MACD sub nivelul 0 reprezinta semnale ce vor confirma tendinta descendenta.

Niveluri cheie:

Rezistenta 2:      0.8417

Rezistenta 1:      0.8404

Pivot:                    0.8391

Suport 1:              0.8378

Suport 2:              0.8365

Potentiale niveluri de intrare:  

Pe trend ascendent:   Cumparare la nivelul 0.8410 cu SL @0.8385, TP @0.8480

Pe trend descendent: Vanzare la nivelul 0.8360 cu SL @0.8390, TP @0.8285

Comentariu de Sergiu Paramanov, Branch Manager al companiei de brokeraj Bulbrokers

DISCLAIMER
Informatiile din aceasta analiza FX sunt culese din surse diferite si trebuie sa serveasca doar in scopuri informative. Bulbrokers nu va fi considerat responsabil pentru validitatea informatiilor prezentate. Nici o parte a acestei analize nu recomanda cumpararea sau vanzarea unei valute sau a oricarui alt instrument financiar.

 

Lasati un comentariu