Vineri, 14 martie 2014

Optimism in sectorul serviciilor din Marea Britanie

Increderea in perspectivele economice a ajuns la cel mai inalt nivel din august 2011 in randul managerilor din sectorul serviciilor britanic. Activitatea a fost impulsionata de cresterea ordinelor noi, determinand cea mai mare imbunatatire a optimismului inregistrata pentru luna ianuarie. Drept raspuns al noilor conditii, managerii s-au aratat  deschisi in a face noi angajari, cresterea numarului de locuri de munca fiind cea mai mare din ultimii patru ani.

Traderii nu au ramas pasivi noile date, impingand lira sterlina rapid catre o rezistenta anterioara de 1.5857, integrand in preturi o posibila revenire a economiei britanice in primul trimestru din 2012, dupa ce in ultima parte a anului trecut economia s-a contractat cu 0.2%

Grafic GBPUSD – M30

Bernanke afirma ca nu va lasa inflatia pe plan secund in favoarea stimularii pietei muncii

In cadrul discursului din fata comitetului pentru buget de la Washington pe marginea outlook-ului pentru 2012, Bernanke a aratat faptul ca previziunile arata o crestere economica mai mare decat in 2011. La acuzele republicanului Paul Ryan ca Fed va favoriza crearea de noi locuri de munca cu costul unei inflatii mai mari, liderul Fed a incercat sa clarifice faptul ca nu va permite o astfel de situatie. Cu toate acestea, evolutia pozitiva pe bursa a aratat  ca traderii mizeaza pe stabilitatea actuala a preturilor si estimarile unei usoare scaderi in trimestrele urmatoare, lucru ce ar lasa loc pentru o stimulare a pietei muncii, ce nu a reusit sa arate inca  o revenire consistenta.

In acest sens, publicarea numarului de angajari in sectorul non-agricol de la ora 15.30 ar putea atrage in mod deosebit atentia asupra echilibrului dintre cele doua obiective ale bancii centrale americane – stabilitatea preturilor si crearea de locuri de munca.

Grafic GBPUSD – M30

Comentariu de Adrian Mihalcea, asistent analist piete financiare in cadrul societatii de brokeraj X-Trade Brokers

Lasati un comentariu