Sambata, 01 februarie 2014

Pana sa fie listate la BVB, Tradeville cauta sa duca investitorii romani spre ETF-uri externe

Mihaela Biciu, director general Tradeville Sursa: Tradeville

Firma de brokeraj Tradeville ofera investitorilor posibilitatea de a tranzactiona de astazi ETF-uri (Exchange Traded Funds) cu expunere pe pietele emergente (BRIC), pietele asiatice si pe marfuri, listate la Bursa din Viena.

ETF-urile sunt fonduri de investitii tran­zactionate la Bursa, care se cons­tru­iesc, de regula, pe baza unor indici bur­sieri sau a unui cos de actiuni. In prezent, pe Bursa de la Bucuresti nu sunt listate ETF-uri, insa lansarea acestor instrumente financiare face parte din planurile BVB pentru anul viitor.

“Produsul se adreseaza investitorilor care cauta oportunitati pe alte piete. Avantajul oferit de tranzactiile pe ETF-uri este dat de faptul ca necesita un cost mult mai mic in comparatie cu o expunere similara pe portofoliul urmarit de aceste instrumente”, a declarat Mihaela Biciu, directorul general al Tradeville.

“ETF-urile pe care le oferim in prezent  reprezinta o etapa, de testare a interesului investitorilor, in procesul de dezvoltare si imbunatatire a produselor si serviciilor pe care le oferim clientilor si nu excludem listarea unor asemenea instrumente in viitor, la BVB”, a declarat Victor Stanila, PR Office in cadrul Tradeville.

ETF-ul MA DAXglobal Asia Index ofera investitorilor expunere pe indicele DAXglobal Asia Index, care este alcatuit din cele mai importante 40 companii asiatice. Cuprinde primele 10 tari asiatice, mai putin Japonia, selectate in functie de marimea PIB-ului. O tara poate fi reprezentata printr-un numar de maxim 12 companii.

MA DAX Global BRIC replica indicele care cuprinde 40 de companii din Brazilia, Rusia, India si China. Conditia principala pentru ca o companie sa faca parte din indice, este o lichiditate medie zilnica de un milion de euro.

ETF-ul MA NYSE Arca Gold Bugs ETF replica indicele NYSE Arca Gold BUGS, in a carui componenta intra companiile ce au ca obiect de activitate exploatarea miniera de aur.

MA RICI Index este un ETF care urmareste performanta indicelui Rogers International Commodity Index ce are in componenta contracte futures alocate pe 37 marfuri diferite, cotate in 5 valute, listate pe 13 burse din 6 tari.

Totodata, MA RICI Metals urmareste indicele Rogers International Commodity Index – Metals, ale carui active sunt instrumente financiare de tipul contractelor futures pe 10 metale: aluminiu, plumb, paladium, argint, aur, cupru, nichel, platina, cositor si zinc.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Un comentariu

  1. Creator spune:

    Off-topic:
    Ce s-a intamplat cu pretul COMI astazi ?
    Nu gasesc nicaieri nici o informatie.

Lasati un comentariu