Luni, 10 februarie 2014

Pariati pe Dow Jones sau DAX? Vedeti ce spune analiza tehnica despre evolutia celor doi indici

Sursa: BT Securities

Saptamana trecuta nu a adus confirmarea negativa nici pentru indicele american Dow Jones, nici pentru cel german, DAX,  ceea ce ii determina pe analistii BT Securities sa ia in calcul si un scenariu favorabil pe termen scurt.

“In linie cu perspectiva pe termen scurt pe pietele europene, am decis sa lasam spatiu de manevra preturilor, admitand o extensie a subdiviziunii ii (in cerc pe graficul alaturat – n.red) pana la 12.500 de puncte”, spune Dan Rusu, seful departamentului de analiza al BT Securities. Vineri, indicele american incheiase sedinta la 12.153 de puncte.

Nivelul 11,650  ramane ca si confirmare negativa si saptamana aceasta,  penetrarea lui semnaland debutul impulsului iii (in cerc pe graficul alaturat ) spre noi minime fata de octombrie, potrivit analistului de la BT.

Sursa: BT Securities

In cazul indicelui german DAX, pragul cheie de la 5.750 de puncte a tinut saptamana trecuta, iar revenirea puternica de aici intareste varianta unor noi cresteri spre 6.600 de puncte.

“In  functie de reactia indicelui la acest nivel, spuneam, se va sti daca reactia pozitiva notata cu  4 s-a incheiat (si, deci,  reluam tendinta negativa) sau avem de a face cu o corectie si mai mare, de grad intermediar, valul (2)”, a mentionat Rusu.

Analistii spun totodata ca nivelul 5.750 isi pastreaza semnificatia si, prin urmare, va fi urmarit ca punct de bifurcatie: sub el, investitorii ar trebui sa se pregateasca de noi minime fata de septembrie.

DAX se tranzactioneaza azi in jurul pragului de la 6.000 de puncte.

Lasati un comentariu