Vineri, 11 aprilie 2014

Pentru a patra luna consecutiv, investitorii au retras bani din fondurile cu plasamente in actiuni

Sursa: AAF

Fondurile de investitii care au plasamente in actiuni au pierdut teren in fata investitorilor si in luna iulie in conditiile in care acestia au continuat sa retraga bani atat din fondurile de actiuni, cat si din fondurile diversificate, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

De altfel, investitorii au retras bani din cele doua categorii de fonduri inca din luna aprilie, cand si indicii Bursei au inceput sa inregistreze scaderi.

In luna iulie, investitorii au retras din fondurile de actiuni 2,2 milioane de lei, in timp ce din fondurile diversificate acestia au retras 2,3 milioane de lei.

Singurele categorii de fonduri care au reusit sa atraga bani noi de la investitori luna trecuta au fost fondurile monetare si cele diversificate. Potrivit datelor AAF, subscrierile nete realizate de fondurile deschise de investitii monetare si de obligatiuni impreuna in luna iulie, au fost peste 21,5 milioane de euro (58% mergand spre fondurile monetare).

Totodata, volumul activelor nete inregistrat in total la finele lunii iulie de fondurile deschise a fost de 1,6 mld. euro, cu circa 1,2% mai mult decat luna anterioara, iar activele nete ale fonurilor inchise au fost de 0,054 mld. euro.

BCR Obligatiuni, fond administrat de Erste Asset Management, a atras 36,5 milioane de lei de la investitori,locul doi in topul celor mai mari subscrieri inregistrate fiind ocupat de Simfonia 1 administrat de BRD Asset Management, care a avut subscrieri de 18,9 milioane de lei.

Fondurile deschise de investitii aveau la finele lunii iulie 236.149 de investitori, cu 731 mai multi fata de luna anterioara, cea mai mare parte a noilor investitori (715) fiind in fondurile de obligatiuni.

Lasati un comentariu