Marti, 19 august 2014

Petrom anunta o investitie de 100 milioane de euro intr-un proiect eolian. Pe bursa, actiunile cresc cu 3%

Sursa: Petrom

Petrom (simbol: SNP), cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud-Est a anuntat ca va investi circa 100 de milioane de euro in producerea de energie eoliana. Suma reprezinta costul de achizitie al societatii Wind Power Park SRL, care detine in Dobrogea un proiect de generare de electricitate din surse eoliene si investitiile ulterioare care vor fi facute pentru dezvoltarea proiectului.

Capacitatea proiectului este de 45 MW si poate fi extinsa pana la 54 MW. Centrala electrica eoliana pe care o va construi Petrom este estimata sa intre in productie la jumatatea anului 2011.

“In conditiile unei cereri de electricitate in crestere pe termen lung si al rolului din ce in ce mai important al electricitatii- avand in vedere ca nu este generatoare de dioxid de carbon, strategia noastra in acest domeniu vizeaza un portofoliu echilibrat de proiecte atat din surse conventionate, cum ar fi gazele naturale, dar si din surse alternative. Pentru acest proiect vom investi circa 100 milioane de euro, buget care include atat achizitia, cat si dezvoltarea”, a declarat, intr-un comunicat transmis la Bursa,  Gerald Kappes, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru Gaze, Energie si Produse Chimice.

Pe Bursa, actiunile companiei inregistrau la ora 10:45 o crestere de aproape 3%, mai mare decat piata in ansamblu, care la aceeasi ora avea o apreciere in jurul a 1%.

“Noi consideram stirea ca fiind neutra, de vreme ce compania si-a anuntat cu mult timp in urma intentia de a intra pe segmentul energiei regenerabile”, au precizat analistii de la societatea de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment intr-o informare trimisa clientilor.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu