Sambata, 04 ianuarie 2014

Mark Mobius, gurul pietelor emergente, propus in board-ul Petrom

Mark Mobius, unul dintre cei mai cunoscuti investitori ai lumii si supranumit gurul pietelor emergente, a fost propus pentru a prelua functia de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom (simbol: SNP).  Mobius este presedintele executiv al Templeton Asset Management si unul dintre oamenii care vor administra Fondul Proprietatea.

Numirea lui in board-ul Petrom va fi supusa aprobarii actionarilor in Adunarea Generala Ordinara (AGOA) convocata pentru data de 29/30 aprilie. El ar urma sa il inlocuiasca pe Daniel Costea, care a fost numit in Consiliul de Supraveghere la propunerea Fondului Proprietatea, la finalul lunii aprilie a anului trecut.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale se va afla si propunerea conducerii Petrom de a nu se distribui dividende din profitul obtinut anul trecut. Compania nu a acordat dividende nici anul trecut.  Conducerea Petrom a propus totodata sa nu se stabileasca un fond de premiere (forma de a acordare a unei cote parti din profit salariatilor), pentru exercitiul financiar 2009.

La ora 14:55, actiunile Petrom se tranzactionau la Bursa la un pret de 0,352 lei/actiune, in crestere de 0,6% fata de sedinta precedenta, pe o lichiditate modesta.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu