Vineri, 04 aprilie 2014

Piata americana scade dupa un inceput slab al sezonului de raportari financiare

Actiunile americane scad la inceputul sedintei de tranzactionare, dupa ce producatorul de aluminiu Alcoa a raportat vanzari sub asteptari, informeaza Bloomberg. Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) reusise sa inchida sedinta precedenta deasupra pragului de 11.000 de puncte pentru prima data din septembrie 2008.

Actiunile Alcoa au scazut cu 2,2% dupa ce compania a inceput sezonul de raportari financiare  cu rezultate care au creat temeri ca revenirea economica este slaba. In jur de trei actiuni scad pentru fiecare doua titluri care cresc pe pietele americane.

“Vanzarile dezamagitoare ale Alcoa au fost primite prost de piata”, a precizat analistul Deutsche Bank, Jim Reid, intr-un raport transmis clientilor bancii.

“Exista o nervozitate legata de faptul ca actiunile au intrat cu cresteri mari in sezonul de raportari”, a declarat si Mark Bronzo, manager de portofoliu in cadrul Security Global Investors, companie care administreaza active de 21 miliarde de dolari.

In sedinta precenta, piata americana crescuse si ca urmare a anuntului privind pachetul financiar pe care UE si FMI sunt pregatite sa il ofere Greciei pentru a nu intra in incapacitate de plata.

catalin.ciocan@economctimes.ro

Lasati un comentariu