Luni, 30 decembrie 2013

Pioneer Investments lanseaza un fond care investeste in obligatiunile corporatiste de pe pietele emergente

Sursa: Pioneer Asset Management

Firma de administrare a investitiilor Pioneer Investments lanseaza fondul de investitii Pioneer Funds- Emerging Markets Corporate Bond care va investi in obligatiuni emise de companiile de pe pietele emergente.

“Tarile emergente reprezinta o directie de investitie foarte interesanta din mai multe puncte de vedere. Au un potential ridicat spre deosebire de tarile mature, desi se confrunta si cu anumite riscuri, dar mai au un avantaj si anume tarile emergente in general au un grad redus de indatorare fapt ce contribuie la o perceptie mai buna in acest moment”, a precizat Florin Dolea, CEO al Pioneer Asset Management.

Fondul are o data de maturitate fixata la 30 decembrie 2016 si isi propune sa plateasca un dividend tinta de 4,5% in euro in fiecare an pana la scadenta.

Portofoliul fondului va fi investit in proportie de 25% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Investment Grade si 75% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Non Investment Grade.

Investitia minima in fond este de 1000 de euro iar comisionul de subscriere este de 2,5%. Perioada de subscriere este intre 25 aprilie si 3 iunie 2011.

Fondul isi propune sa atraga 500 milioane de euro la nivel international, din care “cateva milioane de euro” ar putea proveni din Romania.

“In Romania suntem la un nivel de pionierat. Este primul fond de genul acesta pe care il oferim si nu ne asteptam sa atragem sume extrem de mari”, a mai spus Dolea.

„Ca sa dam un dividend de 4,5%, randamentul mediu trebuie sa fie 6-7%. Nu putem investi in obligatiuni cu un randament de 5%. Nu ne dorim randamente super-spectaculoase cu riscuri suplimenatare. Obligatiunile cumparate in prima zi vor fi pastrate pana la scadenta”, a spus Dolea.

Portofoliul fondului va include 70-80 de titluri, avand un rating mediu BB.

„Portofoliul este construit in asa fel incat urmareste maximizarea randamentelor la maturitate, iar strategia de tip Buy&Hold permite managerului de investitii sa-si fixeze ca tinta realizarea unui randament al portofoliului constant de-a lungul perioadei de viata stabilite. Majoritatea obligatiunilor din portofoliu vor fi astfel selectionate pentru a avea scadenta finala apropiata de maturitatea fondului de investitii. Fondul este denominat in euro, expunerea pe alte valute urmand a fi acoperita prin tehnici specifice de management al riscului valutar”, au precizat reprezentantii Pioneer Investments.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu