Duminica, 16 februarie 2014

Portofoliul celui mai mare investitor strain de pe bursa locala a scazut cu 20 mil. dolari in trei luni. Vezi care sunt principalele schimbari in portofoliul acestuia

Americanii de la Artio Global (fost Julius Baer), cei mai mari investitori straini de pe Bursa locala, aveau la sfarsitul lunii iulie actiuni romanesti in valoare de 116,4 milioane de dolari, cu 20,95 milioane de dolari mai putin fata de finalul lunii aprilie, potrivit celor mai recente raportari ale americanilor.

Fondul de investitii Artio International Equity Fund avea, la finele lunii iulie, o expunere pe piata locala de 81,33 milioane de dolari, din care 6,76 mil. dolari reprezentau detinerile in cadrul celor cinci SIF-uri.

Artio Global a facut putine modificari in portofoliul de actiuni romanesti. Potrivit raportarilor de la 31 iulie, singurele modificari in portofoliu operate de americanii de la Artio International Equity Fund au reprezentat vanzarea unui pachet de a vandut 626.317 actiuni Banca Transilvania si a unuia de 1,5 milioane de actiuni Socep. Totodata, fondul a cumparat 10,2 milioane de actiuni in cadrul firmei de constructii firmei de constructii Concefa Sibiu (COFI).

In perioada 30 aprilie- 31 iulie, indicele reprezentativ al Bursei de la Bucuresti, BET, a avut o scadere de 11,4%, ceea ce a adus cea mai mare parte a pierderilor suferite de Artio Global.

Artio Global investeste pe piata locala prin doua fonduri, respectiv Artio International Equity Fund si Artio International Equity Fund II, expunerea celui de-al doilea pe piata locala fiind de 35 milioane de dolari, la finele lunii iulie. Pe Bursa de la Bucuresti, Artio International Equity Fund II detine actiuni doar la Petrom si BRD, cele mai mari companii romanesti listate la BVB.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu