Duminica, 23 martie 2014

Pretul futures al aurului continua sa creasca la Sibex

Cu o zi inaintea finalului saptamanii, cotatiile futures de la bursa sibiana se situau usor pe verde la deschiderea sedintei. Nivelul redus al variatiilor se reflecta insa in lichiditatea destul de scazuta, care se ridica la doar 250 de contracte dupa jumatate de ora de la debutul sesiunii. Dupa ce ieri cotatia futures a aurului a crescut spectaculos, in ton cu evolutia de pe pietele internationale, asigurand un randament de pana la 41% cumparatorilor, tendinta pozitiva s-a mentinut si la debutul zilei de azi, pretul unciei apreciindu-se cu 1,5 USD.

Pe segmentul derivatelor financiare, DESIF5 se tranzactionau pe scadenta decembrie 2010 respectiv martie 2011 observandu-se plusuri de 0,22 respectiv 0,15%. De asemenea, si pentru iunie 2011 se observa o tendinta usoara de apreciere, cotatia DESIF5 castigand 0,03%.

Desi  cotatia Dow Jones a inchis pe minus la NYSE, derivatul pe cel mai urmarit indice american a deschis pe plus la Sibiu, cotatia pe decembrie 2010 crescand cu 30 de puncte dupa prima jumatate de ora de tranzactionare.

Articol realizat de Decebal N. Todarita, purtatorul de cuvant al Bursei din Sibiu (Sibex)

Lasati un comentariu