Luni, 24 februarie 2014

Preturi-tinta si recomandari pe 30 de actiuni de la Bursa

Sursa: Target Capital

Desi unii emiteni au un potential de crestere de peste 50% in urmatoarele 12 luni, analistii firmei de brokeraj Target Capital nu au nicio recomandare de cumparare, potrivit unui raport de analiza.

“Majoritatea companiilor monitorizate prezinta potential de crestere bursiera pe termen mediu, insa materializarea acestui potential este dependenta (in primul rand) de contextul macrobursier international”, a explicat Andrei Radulescu, analistul Target Capital.

Dintr-un total de 30 de companii de la Bursa de Valori Bucuresti luate in calcul de firma de brokeraj, Radulescu are recomandare de “pastrare” pe 27 dintre ele, in timp ce trei au primit recomandare de “vanzare” si niciun emitent nu este trecut pe “cumparare”.

Cel mai mare potential de crestere, de 67%, il au titlurile Prospectiuni (PRSN), acestea, impreuna cu titlurile BVB, FP si Erste fiind singurele care au un potential de peste 50%.

BRD si Banca Transilvania au un potential de crestere de 8% si, respectiv, 12%, iar dintre SIF-uri cel mai mare potential il are SIF Muntenia, cu 31%.

“Mentionam faptul ca nu excludem noi episoade de volatilitate ridicata si scaderi pe pietele internationale, care sa se propage imediat pe piata interna de capital.

In acest context recomandam maxima prudenta in luarea deciziilor de investitie pe piata de capital in perioada imediat urmatoare”, a spus Radulescu.

Acesta are recomandare de “vanzare” pe actiunile Alro, Oil Terminal si Armax Gaz, in conditiile in care preturile tinta pe aceste companii indica o scadere cu pana la 10% a actiunilor.

“Turbulentele din pietele financiare au determinat iesiri de capital din economiile emergente. Totodata, semnalele nefavorabile din economia reala la nivelul economiilor dezvoltate se resimt si in economiile emergente si in dezvoltare (spre exemplu, decelerarea Zonei Euro in trimestrul II a determinat contractia exporturilor romanesti (in trimestrul II comparativ cu trimestrul I)). Cu alte cuvinte, au crescut si riscurile pentru economia interna, nefiind exclus ca aceasta sa reintre in contractie in a doua jumatate a anului curent (de altfel, probabilitatea unui astfel de scenariu este in crestere). Prin urmare, perspectivele de evolutie a rezultatelor pe care le vor raporta companiile listate in trimestrele urmatoare s-au deteriorat (atat pentru cele cu expunere majora pe pietele internationale, dar si pentru cele din sectorul financiar, etc)”, a mai mentionat analistul Target.

Lasati un comentariu