Vineri, 11 aprilie 2014

Prima luna a anului a indreptat investitorii spre fondurile monetare, care au atras plasamente noi de 18 milioane de euro

Majoritatea investitorilor noi in fondurile de investitii au intrat in luna ianuarie in fondurile monetare, potrivit datelor AAF, care indica o crestere a numarului de investitori la nivelul intregii industrii de fonduri de investitii de 3.200.

Volumul subscrierilor nete inregistrat de fondurile deschise in luna ianuarie 2011, a depasit 34 milioane de euro, din care 18 milioane de euro reprezinta subscrierile nete la fondurile monetare.

Valoarea activelor nete administrate de fondurile deschise de investitii a ajuns la 5,67 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro), in crestere cu 3,3% fata de luna decembrie, iar activele nete ale fondurilor inchise, au fost de 45,5 mil. Euro.

Numarul total al investitorilor, atat in fonduri deschise, cat si in fondurile inchise, a ajuns la finele lunii ianuarie la peste 317.000, din care peste 225.000 sunt investitori in fondurile deschise.

Si fondurile de obligatiuni au atras bani noi de la investitori in luna ianuarie, subscrierile nete fiind de 29,3 milioane de lei (circa 6,8 milioane de euro).

Potrivit datelor AAF, investitorii in fondurile de actiuni au retras un milion de lei luna trecuta, in timp ce fondurile diversificate au avut subscrieri nete in valoare de 1,3 milioane de lei.

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu