Luni, 23 decembrie 2013

Prima surpriza a lui Sima la conducerea Sibex : program de tranzactionare pana la 23:15

Noul presedinte-director general al Bursei de la Sibiu (Sibex), Cristian Sima, spune ca una dintre masurile pe care intentioneaza sa le ia pentru dezvoltarea principalei piete de derivate a Romaniei este extinderea programului de tranzactionare pana la 23:15. In prezent, sedintele de tranzactionare de la Sibex se deruleaza intre orele 9:45-19:00.

“Voi anunta maine (luni-n.red) care sunt masurile principale pe care intentionez sa le iau pentru dezvoltarea bursei de la Sibiu. Intre acestea va fi si extinderea programului de tranzactionare pana la 23:15”, a declarat Cristian Sima, pentru EconomicTimes.ro.

Acesta a reusit sa-l inlocuiasca la conducerea Sibex pe fondatorul bursei de la Sibiu, Teodor Ancuta, dupa ce actionarii au aprobat la finele saptamanii trecute revocarea consiliului de administratie. Sima mai incercase si la sfarsitul anului trecut sa schimbe conducerea Sibex, dar atunci tentativa esuase.

Din vechiul consiliu de administratie al Bursei de la Sibiu, nu au mai fost realesi decat reprezentantii SIF-urilor, Dan Simionescu (din partea SIF Transilvania) si Gabriel Filimon (din partea SIF Muntenia). Grupul SIF-urilor controleaza 16% din actiunile Sibex, astfel ca pozitia lor a inclinat balanta in lupta pentru conducerea pietei de la Sibiu.

Alaturi de Sima, in CA-ul Sibex au mai intrat Paul Miclaus, fost comisar CNVM, in prezent consilier in cadrul aceleiasi institutii, si Alexandru Gaitan, manager de portofoliu al unui hedge fund din Londra si  fost trader in cadrul WBS Holding, societate controlata de Sima.

Cristian Sima va pastra si functia de director general pentru o perioada de sase luni, cu posibilitatea prelungirii pentru inca trei luni.

Fostul presedinte al Sibex, Teodor Ancuta, il adusese pe irlandezul Patrick Young pentru a prelua conducerea executiva dupa retragerea sa.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu