- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Primele tranzactii short-selling la Bursa de la Bucuresti

Posted By Catalin Ciocan On 22 martie 2011 @ 22:05 In Actiuni,Hot Stories | No Comments

[1]Premiera pe Bursa de la Bucuresti: ieri s-au inregistrat primele tranzactii short-selling (vanzari in lipsa) pe piata locala, un pachet de 10.000 de actiuni Fondul Proprietatea (FP) fiind vandut prin intermediul acestor operatiuni.

Tranzactiile short-selling permit investi­torilor sa vanda actiuni pe care nu le au in portofoliu, acestea urmand sa fie im­prumutate de la broker. Investitorii in cauza mizeaza ca pretul actiunilor va scadea si le vor putea cumpara mai ief­tin pentru a le inapoia brokerului.

Ac­tiunile FP au castigat ieri 0,16%, avand una dintre evolutiile cele mai slabe din­tre companiile mari de pe piata. Bursa a inregistrat a doua sedinta consecutiva de cresteri, SIF-urile avand, din nou, casti­guri importante de 2%-3%.

Adrian Ciudin, directorul de tranzactionare al Carpatica Invest, considera ca actiunile Fondului Proprietatea vor deveni titluri pe care vor intra numai investitori pe termen lung, deoarece variatiile foarte reduse consemnate de la listare nu ofera specu­latorilor posibilitati de a obtine castig intr-un interval scurt de timp.

„Va deveni o actiune de refugiu, cum este BRD sau Petrom. Cel putin pana in luna mai, cand va fi reluat procesul de des­pa­gubire in actiuni FP, nu cred ca vom ve­dea speculatori pe aceste actiuni. Din mai vor intra noi pachete, la preturi apropiate de cele de la Bursa, deci, viitorii actionari vor fi mai dispusi sa vanda“, a declarat Ciudin, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, creste­rea Bursei din ultima perioada a fost sustinuta de dividendele propuse de com­panii, dar si de intrarile de bani noi, in special pe Fondul Proprietatea, dar si de banii care s-au deblocat din vanzarile realizate tot pe acest emitent.

catalin.ciocan@economictimes.ro [2]

Acest articol a fost publicat in cotidianul Fin.ro

 


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/primele-tranzactii-short-selling-la-bursa-de-la-bucuresti/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/georgiana-pacesila-confident-invest-pentru-moment-ma-indoiesc-ca-ne-indreptam-spre-un-nou-trend-ascendent-in-perioada-imediat-urmatoare/bursa-2/

[2] catalin.ciocan@economictimes.ro: mailto:Catalin.ciocan@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.