- economictimes.ro - http://economictimes.ro -

Primul interviu al noului director general al BVB: Eu sunt om de vanzari. Voi merge personal sa discut cu companiile pentru a le aduce la Bursa

Posted By Catalin Ciocan On 27 august 2010 @ 13:03 In Hot Stories,Interviuri | No Comments

[1]Valentin Ionescu, noul director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), spune ca ceea ce lipseste in aceste momente operatorului de piata sunt oamenii care sa se ocupe de vanzari, care sa mearga catre companii sa le convinga sa vina pe piata, iar exact asta va face el in cea mai importanta functie executiva a pietei.

“Bursa de Valori nu are in aceste momente un departament de vanzari. Eu sunt un om de sales, stiu cum se face si ma voi ocupa de asta dupa ce voi prelua conducerea executiva a Bursei. Voi merge personal sa discut cu companiile pentru a le convinge sa vina la Bursa”, a declarat, pentru EconomicTimes.ro, Valentin Ionescu.

Valentin Ionescu a realizat una dintre primele listari la Bursa dupa redeschiderea acesteia, el fiind brokerul care a adus in 1996 pe piata dezvoltatorul imobiliar Impact. Si-a inceput cariera pe piata de capital ca broker la societatea Euro Invest Vision, ajungand ulterior directorul de operatiuni al acesteia. Are experienta si pe pietele externe, lucrand cativa ani pentru banca de investitii din Cehia, Wood& Co., si la Viena pentru Euroinvest Bank.

El o va inlocui pe Anca Dumitru in cea mai importanta functie executiva a Bursei de Valori, incepand cu data de 27 septembrie.

“Bursa are deja o strategie de dezvoltare aprobata de AGA , iar eu trebuie sa implementez aceasta strategie, dar in acelasi timp voi propune alte proiecte pentru consolidarea pietei, dezvoltarea de produse noi, vanzarea catre companii si imbunatatirea imaginii Bursei”, spune Ionescu.

Potrivit acestuia, consolidarea trebuie facuta in primul rand pe plan intern, pentru ca nu are rost ca Romania sa-si imparta o piata si-asa mica intre doua burse. Ideea fuziunii burselor de la Bucuresti si Sibiu face parte de altfel din strategia sustinuta de actualul consiliul de administratie al BVB.

“Competitia nu trebuie sa fie interna pentru ca aduce costuri duble pentru participanti. Toti brokerii doresc fuziunea celor doua burse. O sa fac lobby pentru fuziunea burselor, dar nu depinde doar de mine, trebuie ca si actionarii BVB si cei ai Sibex sa se puna de acord”, a mentionat Valentin Ionescu.

Cele doua burse au mai incercat in trecut sa fuzioneze, dar actionarii nu s-au inteles asupra evaluarilor si fuziunea a cazut.

Noul sef al Bursei considera ca o prioritate este si gasirea unor furnizori de lichiditate, care sa sustina dezvoltarea pietei alternative a BVB, in conditiile in care pe aceasta nu este in moment listata nici o companie.

“Bursa are deja o oferta larga de produse. Poate ar mai trebui ETF-uri, warrant-uri (produse derivate – n.red), bonduri corporative, dar aici depinde nou de companii. Vreau insa sa remarc ca Bursa are aprobata inca din primavara o piata ATS (alternativa  – n.red), care pe pietele internationale se numeste MTF, dar nu exista nici o companie listata. Trebuie sa gasim 1-2 furnizori de lichiditate care sa poate sustina aducerea pe aceasta piata a unor companii precum CEZ, MOL, OTP, mai ales ca fiind o piata gen MTF nu avem nevoie de aprobari ca in cazul unei duble listari”, a mai spus Valentin Ionescu.

Consiliul de administratie al BVB a sustinut aducerea lui Valentin Ionescu la conducerea executiva a pietei pentru un plus de dinamism. De altfel, tocmai faptul ca acesta are experienta directa in ceea ce priveste tranzactionarea pe piata de capital si a lucrat pana acum cu investitorii, atat romani, cat si straini, a contat in numirea lui in aceasta functie.

catalin.ciocan@economictimes.ro [2]


Article printed from economictimes.ro: http://economictimes.ro

URL to article: http://economictimes.ro/primul-interviu-al-noului-director-general-al-bvb-eu-sunt-om-de-vanzari-voi-merge-personal-sa-discut-cu-companiile-pentru-a-le-aduce-la-bursa/

URLs in this post:

[1] Image: http://economictimes.ro/wp-content/uploads/2010/06/IMG_0021.jpg

[2] catalin.ciocan@economictimes.ro: mailto:catalin.ciocan@economictimes.ro

Copyright © 2010 economictimes.ro. All rights reserved.