Duminica, 23 martie 2014

Profitul peste asteptari al JPMorgan alimenteaza optimismul pietelor internationale

JPMorgan Chase & Co., a doua cea mai mare banca din SUA dupa active a facut un profit de 3,34 mld. dolari in primul trimestru, cu 55% peste cel raportat in perioada similara de anul trecut si peste asteptarile initiale ale analistilor, informeaza Bloomberg.

Optimismul de astazi al pietelor internationale a fost confirmat astfel, la scurt timp dupa anunt cresterile chiar accentuandu-se. Astfel Bursa de la Frankfurt castiga 0,8%, in vreme ce principalii indici ai burselor din Marea Britanie si Franta urcau cu 0,6%, respectiv 0.7%. In Europa Centrala, indicele austriac ATX crestea cu 1,4%, iar in Polonia WIG 20 se aprecia cu 0,3%.

ionut.sisu@economictimes.ro

2 Comentarii

 1. RaresFX spune:

  Buna.
  In primul rand felicitari pentru site. O sa devina un fel de Bloomberg romanesc :D .
  Apropo de Bloomberg, pe site-ul lor scrie ca “net income”-ul a fost de 3.3 mld $, la fel si pe FT scrie “income” (desi in text apare i cuvantul “profit” pentru cele 3.3 mld$) . Acum,”income” , tradus exact este “venitul”, si nu “profitul”. Intrebare : pe afara se foloseste termenul de ”income” pentru profit?
  Multumesc

 2. Catalin Ciocan spune:

  Salut,

  Multumim pentru aprecieri. Pentru “net income”, termenul cel mai apropiat in romana este profit net. Uite, de exemplu, cum il explica cei de la investorwords.com:
  “In business, what remains after subtracting all the costs (namely, business, depreciation, interest, and taxes) from a company’s revenues. Net income is sometimes called the bottom line. also called earnings or net profit.”

Lasati un comentariu