Vineri, 11 aprilie 2014

Profitul SIF Muntenia a scazut cel mai mult in primul semestru, dar a fost cel mai mare in iunie

Sursa: arhivafoto.ro

SIF Muntenia (SIF4) a inregistrat in primele sase luni ale anului un profit de 10,15 milioane de lei, in scadere cu 71% fata de perioada similara a anului trecut, aceasta fiind cea mai mare scadere a profitului dintre SIF-uri, potrivit datelor transmise Bursei de la Bucuresti.

Pe locul doi in topul celor mai mari scaderi ale profitului semestrial se plaseaza SIF Banat-Crisana, care a castigat anul acesta 14,23 milioane de lei, cu 57% mai putin fata de primele 6 luni din 2010.

SIF Moldova (SIF2) si SIF Oltenia (SIF5) au inregistrat amandoua scaderi de peste 40% a profiturilor raportate, in timp ce SIF Transilvania a fost singura care a raportat o crestere de patru ori a profitului.

In luna iunie, SIF Muntenia a reusit sa afiseze cel mai mare profit dintre SIF-uri, de 6,35 milioane de lei. SIF1 a castigat luna trecuta aproape patru milioane de lei, cel mai putin, respectiv 3,17 milioane de lei, fiind obtinut de SIF Transilvania.

SIF Muntenia avea in depozite la banci la finele lunii trecute 105,4 milioane de lei, in timp ce SIF Banat-Crisana avea 102,7 milioane de lei plasati in depozite bancare.

Activul net al SIF Banat-Crisana a ajuns la 1,44 miliarde de lei, in timp ce SIF Muntenia avea active nete in valoare de 1,37 miliarde de lei.

De la inceputul acestui an, indicele BET-FI, care urmareste evolutia SIF-urilor si a Fondului Proprietatea pe Bursa, are o crestere de 0,5%.

Lasati un comentariu