Duminica, 16 februarie 2014

Radu Craciun, Eureko: 25% din investitiile in actiuni ale fondurilor de pensii private sunt in strainatate, un procent foarte mare

Radu Craciun, directorul de investitii al Eureko Pensii, spune ca sectoare economice intregi lipsesc de la Bursa de Valori Bucuresti, iar o solutie pentru dezvoltarea bursei ar fi listarea companiilor din sectorul privat.

“25% din investitiile in actiuni ale fondurilor de pensii private sunt in strainatate si, raportat la ceea ce se intampla in Polonia, este un procent foarte mare. Motivul este bine-cunoscuta lipsa de lichiditatea a emitentilor deja listati si faptul ca lipsesc emitenti noi pe piata”, a declarar Radu Craciun, in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca sectoare economice intregi lipsesc de pe bursa locala.

“Eu ma aflu printre cei sceptici, care cred ca sectorul public nu poate fi un emitent foarte interesant. Pentru noi ceea ce conteaza este istoricul firmei, dar din pacate, daca pana acum nu s-a intamplat lucruri la nivelul managementului, nu vad de ce s-ar intampla de acum incolo”, a adaugat Craciun.

Seful Eureko mai spune ca pentru el ar fi un semnal interesant daca firmele de stat ar avea un management privat inainte de listare.

 

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu