Miercuri, 08 ianuarie 2014

Raiffeisen Bank: Ne revizuim in jos estimarea privind cresterea economica. Previziunea de 1% era prea optimista

Raiffeisen Bank si-a redus estimarea privind cresterea economica a Romaniei in 2010, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat reducerea salariilor din sistemul public cu 25% si a pensiilor si ajutorului de somaj cu 15%.

“Avand in vedere ca activitatea economica din ultimul trimestru al anului trecut si cea din primul trimestru al acestui an a fost sub asteptari, estimarea initiala care prevedea o crestere economica de 1% anul acesta, a devenit prea optimista. O rata de crestere apropiata de 0% este mai realista in acest moment, iar o scadere a economiei in 2010 nu ar trebui exclusa. Totusi, decizia de a ajusta cheltuielile bugetare ar trebui sa fie pozitiva pentru cresterea economica pe termen mediu si lung”, au precizat, azi, analistii Raiffeisen Group.

Potrivit Raiffeisen, daca aceste ajustari ale cheltuielilor bugetare vor fi adoptate, ar putea duce la o recuperare rapida a activitatii economice, incepand din 2011.

Ieri, presedintele Traian Basescu a anuntat taierea salariilor bugetarilor cu 25% de la 1 iunie, reducerea ajutorului de somaj si a pensiilor cu 15% si diminuarea drastica a subventiilor de la buget, in urma negocierilor purtate cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE).

ramona.asiminei@economictimes.ro

Lasati un comentariu