Duminica, 05 ianuarie 2014

Raiffeisen lanseaza un fond monetar pentru IMM-uri

Sursa: arhivafoto.ro

Raiffeisen Asset Management(RAM), al doilea jucator de pe piata administrarii de fonduri, lanseaza fondul monetar Raiffeisen RON Flexi care se adreseaza in principal investitorilor din categoria intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri) si care isi propune sa obtina randamente mai mari decat dobanzilor bancare.

„Popularitatea fondurilor de investitii cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda a crescut semnificativ in randul intreprinderilor mici si mijlocii in ultima perioada de timp. Aceste fonduri s-au bucurat de un real succes in randul clientilor Raiffeisen Bank inca de la lansare, lucru dovedit de trendul constant crescator al volumelor si clientilor activi”, a declarat Monica Udrescu, directorul executiv al ariei Intreprinderi Mici si Mijlocii a Raiffeisen Bank.

Potrivit acesteia, in primul trimestru al acestui an, atat numarul de clienti IMM care au investit in fonduri precum si sumele plasate de acestia s-au dublat, ajungand la peste 300 milioane de lei echivalent si reprezentand peste 10% din sursele atrase de la acest segment de clientela.

Fondul RON Flexi va fi denominat in lei si va efectua plasamente cu preponderenta in instrumente monetare.

Raiffeisen Asset Management a mai anuntat totodata ca va modifica documentele constitutive ale fondului Raiffeisen Monetar, care va purta si o noua denumire, respectiv Raiffeisen RON Plus.

„Raiffeisen RON Plus va fi oferit preponderent investitorilor persoane fizice si va putea, oportunistic,  sa capitalizeze mai activ modificarile ratelor dobanzilor la lei, ramanand insa si din perspectiva riscului de dobanda un fond relativ conservator. De asemenea, recomandarile European Securities and Markets Authority stabilesc incepand cu 1 iulie 2011 cerinte mult mai restrictive pentru fondurile clasificate in categoria fondurilor monetare, ceea ce ar presupune modificarea politiciilor de investitii, iar conditiile actuale din piata romaneasca fac mai dificila obtinerea unor randamente atractive pentru persoanele fizice de catre fondurile care respecta aceste noi cerinte. De aceea ne dorim pastrarea strategiei investitionale, iar acest lucru este reflectat inclusiv de modificarea denumirii fondului”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Conform Ghidului CESR „Guidelines on a common definition of european money market funds” emis in urma cu un an, incepand cu data de 1 iulie 2011 fondurile monetare nu trebuie sa aibe o maturitate medie mai mare de 6 luni si nu trebuie sa investeasca in instrumente cu maturitate reziduala mai mare decat 2 ani.

Lasati un comentariu