Vineri, 11 aprilie 2014

Razvan Pasol a vandut actiunile de la Transgaz in portofoliul virtual si a redus expunerea pe actiuni pana la 30%

Sursa: kmarket.ro

Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest, a vandut la finalul lunii trecute actiunile Transgaz (TGN) din portofoliul virtual pe care il administreaza si pe care il ofera ca exemplu pentru investitorii incepatori sau cu experienta medie.

Aceasta a fost si singura miscare in portofoliu pe care Pasol a operat-o luna trecuta. La finalul lunii mai, detinerea de la Transgaz avea o pondere de 5% in portofoliu, iar in urma vanzarii, numerarul a crescut pana la o cota de 69%.

“A fost o ajustare tehnica, in conditiile in care am vrut sa reduc expunerea pe actiuni pana la 30%. Suntem intr-o perioada foarte volatila si consider ca in astfel de perioade trebuie ca detinerile pe actiuni sa fie reduse.”, a precizat Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest.

In structura portofoliului se mai regasesc actiunile BRD si Petrom, fiecare cu o pondere de 6% si titlurile SIF Oltenia, cu o pondere de 19%.

Pasol spune ca nu stie deocamdata daca va mai opera alte reduceri ale expunerii pe actiuni, pentru ca totul depinde de ceea ce se va intampla pe piata in perioada urmatoare.

“De regula, modificarea portofoliului se face la finalul lunii. In mai, am redus expunerea pe actiuni de la 80% la 40% si a fost o strategie buna, iar in iunie pana la 30%, deci in continuare trebuie sa vedem ce evenimente o sa mai apara.”, a mentionat presedintele Intercapital Invest.

De la inceputul anului, portofoliul virtual administrat de Pasol inregistreaza o scadere de 7,7%, sub evolutia indicelui BET, care la finalul lunii trecute, avea o crestere de 1,1% in acest an, dar are o performanta mai buna decat indicele BET-FI, al SIF-urilor, care a pierdut aproape 17% in acest an.

catalin.ciocan@economictimes.ro

Lasati un comentariu