Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei – 1 decembrie 2010

Ziarul Financiar:

Ce au promis şi ce au făcut politicienii pentru Bursă

Toţi liderii politici care s-au succedat la putere de-a lungul ultimilor ani, indiferent de apartenenţa politică, s-au declarat susţinători ai pieţei de capital, promiţând listarea companiilor de stat.Dacă toate proiectele anunţate din 2004 încoace ar fi fost duse la bun sfârşit, Bursa ar fi avut în prezent o capitalizare cu cel puţin 6,5 miliarde de euro mai mare (faţă de nivelul actual de 14 mld. euro), iar valoarea tranzacţiilor zilnice s-ar fi măsurat în zeci de milioane de euro (faţă de 3 mil. euro, cât a fost media în ultimele luni).

Gandul:

Ce meserii se caută în 2011. După 20 de ani, România are nevoie din nou de ingineri

Românii cu meserii calificate vor fi la mare căutare în 2011, mai ales cei din industria bunurilor de larg consum, sectorul auto, inclusiv producătorii de componente, precum şi industria grea – metalurgia şi producţia de maşini şi echipamente -, spun specialiştii în resurse umane.

DailyBusiness.ro:

Popp, unul dintre pionierii business-ului din Romania: Ne intoarcem cu consumul la nevoile anilor ’70-’80

Dan Ioan Popp, presedinte Impact Developer & Contractor S.A, trage un semnal de alarma privind consecintele scaderii consumului. “Daca vom continua sa strangem cureaua, ne vom adanci si mai mult in criza”, afirma omul de afaceri. “Avem o economie construita in mare parte pe consum. In prezent, nu facem altceva decat sa-i sapam groapa”.

Hotnews.ro:

Ministrul Comunicatiilor a invitat Google sa-si deschida un centru de cercetare in Romania

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, s-a intalnit vineri cu Dan Bulucea, seful noului birou Google in Romania si cu Abdel Wahed Bendaoua, director Google pe regiunea Orientului Mijlociu si a Europei Centrale si de Est pe segmentul companii, carora le-a adresat invitatia de a deschide un centru de cercetare si dezvoltare in Romania, conform informatiilor obtinute de HotNews.ro. La inceputul acestei luni, Google si-a anuntat intrarea oficiala pe piata romaneasca prin deschiderea unui birou de afaceri, iar marti s-a anuntat ca pe 8 decembrie va fi organizata o conferinta de presa in care se va preciza “ce a pregatit Google pentru utilizatorii romani in aceasta iarna”.

Lasati un comentariu