Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei -1 iunie 2010

Ziarul Financiar:

Cat timp trebuie sa aloci pe zi studiului Bursei ca sa ai un randament competitiv

Brokerii spun ca pentru a bate in mod constant piata si a inregistra un randament superior indicilor de pe Bursa, nu este necesar numai un studiu intens si urmarirea zilnic a stirilor si psihologiei investitorilor, ci si cativa ani de experienta pe piata, timp in care sa fi prins mai multe stadii ale Bursei, respectiv de crestere, scadere si acumulare.

Dailybusiness.ro:

Expertii in economie vin cu o propunere-soc: Sa decuplam statul de la sistemul de pensii si sanatate. “CAS-ul trebuie eliminat”

Statul ar trebui sa renunte la pensiile publice, la reteaua de spitale si clinici si la o parte din politie si jandarmerie, pentru ca subventionarea acestora va aduce Romania in faliment, afirma expertii in economie citati de DailyBusiness.ro. Ei spun ca romanii ar trebui sa isi gestioneze pe cont propriu banii, evitand astfel ca pe viitor sa devina victimele unui stat incompetent.

Bursa:

Bursa se listează, dar… terenul?

Prospectul de admitere la tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) menţionează terenul, în suprafaţă de 575 de metri pătraţi, situat în Bulevardul Mareşal Averes-cu, nr.44 – 46, la categoria “Imobilizări corporale”, dar nu precizează că el este cu adevărat o “imobilizare” (nu doar “corporală” ci şi “financiară”), pentru că, de aproape un deceniu, Bursa nu îl poate folosi – nici nu poate construi pe el, nici nu-l poate vinde.

Romania Libera:

Fondurile de pensii private, evaluate oficial

Performanţele fondurilor de pensii private obligatorii vor fi evaluate oficial, a anunţat într-un comunicat  Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.Arbitrul pensiilor private a adoptat, în şedinţa din 28 mai, metodologia de calcul al indicatorilor de performanţă în sistemul de pensii private obligatorii, prin aprobarea normei privind ratele de rentabilitate ale fondurilor de pensii administrate privat.

Lasati un comentariu