Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 10 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: De astăzi 3 milioane de fermieri vor sta cu ochii pe bursă să vadă preţul grâului

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) lansează astăzi un contract la termen pe preţul grâului care va oferi fermierilor un nivel de referinţă pe care aceştia pot să-l utilizeze pentru a-şi valorifica producţia. Fermierii vor avea un reper transparent pentru cotaţia grâului. Prin utilizarea noului con­tract fermierii pot să-şi fi­xeze un preţ şi o dată di­nainte stabilită la care să-şi vândă grâul fără teama că în viitor preţul grâului ar putea să scadă şi să iasă în pierdere. De partea cealaltă, producătorii din panificaţie vor putea să folosească acest contract pentru a-şi asigura un preţ cert pentru grâu dacă vor să nu fie afectaţi pe viitor de creşterea cotaţiei la grâu.

DailyBusiness.ro: Criza, muma si ciuma: Petrolistii prospera, industria alimentara saraceste

Companiile din industria alimentara risca profituri mai mici sau chiar faliment din cauza continuarii tendintei de scadere a cererii, fenomen survenit si de pe urma scumpirii carburantilor. In acelasi timp, companii din industria petroliera inregistreaza profituri record, desi se confrunta cu aceeasi problema: diminuarea consumului. Industria alimentara este dublu marcata – de cererea precara si de concurenta dura intre producatori si distribuitori – fiind puternic afectata solvabilitatea companiilor din sector.

HotNews.ro: Decizii pentru atragerea unui nou actionar minoritar in Posta Romana: Firma care va face evaluarea Postei va fi aleasa pana la începutul lunii decembrie 2011

Un consortiu format dintr-o banca de investitii si o casa de avocatura, avand ca scop identificarea unui investitor strategic care sa devina actionar minoritar la Posta Romana va fi selectat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2012, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Masura este luata in scopul redresarii economice si manageriale si statul ar urma sa ramana actionar majoritar, spun oficialii ministerului. Pana la sfarsitul lunii decembrie din acest an va fi desemnata si firma care va efectua evaluarea Postei Romane in vederea acestui proces. Ministerul sustine ca pana acum reprezentanti ai companiilor postale din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia si-au manifestat interesul pentru Posta Romana.

Capital: Cum economiseşti eficient pe timp de criză şi nu numai

Plasamentele în produse cu componentă investiţională sunt o soluţie pentru a te feri de şocurile specifice crizei, mai ales atunci când randamentul este garantat peste zero. Să nu pui toate ouăle în acelaşi coş. Niciodată nu a părut mai plină de învăţăminte această vorbă din popor. Mai ales dacă o aplicăm propriilor noastre economii. Depozitul bancar nu mai poate fi unica soluţie într-o lume în care băncile centrale fac totul posibil pentru a stimula revigorarea economică prin dobânzi mici. Plasamentele în metale preţioase, în monede străine, în acţiuni sau în titluri de stat ar putea fi o variantă numai că, fără o pregătire economică temeinică şi fără sfaturi avizate, riscurile asumate sunt imense. Şi atunci, cum faci să îţi diversifici economiile fără a-ţi asuma riscuri substanţiale? O soluţie sunt produsele de economisire cu componentă investiţională (unit linked). Ai cel puţin trei mari avantaje.

Wall-street.ro: Afacerile Oil Terminal s-au contractat cu 6,4% in primele 9 luni

Compania Oil Terminal Constanta (OIL) a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 88,4 milioane de lei (20,3 milioane de euro), in scadere cu 6,4%, si un profit net de 1,7 milioane de lei, mai mic de peste doua ori comparativ cu perioada similara a anului trecut. Compania a raportat o cifra de afaceri de 94,5 milioane de lei si un profit net in valoare de 3,7 milioane de lei, informeaza Mediafax.

Lasati un comentariu