Duminica, 20 aprilie 2014

Revista presei – 10 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Numai în România se poate întâmpla: Argus Constanţa, compania cu două conduceri şi două AGA ţinute în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, dar în locaţii diferite

Războiul dintre SIF Oltenia şi omul de afaceri Cătălin Chelu pentru controlul Argus Constanţa (UARG) continuă să bulverseze acţionarii producătorului de uleiuri vegetale, care nu ştiu la ce adunare generală a societăţii să participe: la cea convocată de reprezentanţii SIF Oltenia la hotelul Ibis din Constanţa sau la cea ţinută de Cătălin Chelu la sediul societăţii unde unii acţionari au găsit poarta încuiată la ultima adunare. Atât SIF Oltenia, cât şi Cătălin Chelu nu recunosc reciproc administratorii celeilalte grupări, astfel că la ordinul CNVM de convocare a unei adu­nări generale la Argus pentru alegerea unor noi administratori, cele două părţi au convocat fiecare câte o adunare generală cu aceeaşi ordine de zi şi la aceeaşi oră şi dată, însă în locaţii diferite. Singurul lucru cert este că ştampila societăţii este în mâinile omului de afaceri gălăţean, care beneficiază totodată şi de controlul adresei de e-mail a societăţii.

DailyBusiness.ro: Castelul de nisip al autostrazilor: Ce au promis guvernantii si ce s-a construit

Temerile guvernantilor ca mari proiecte de autostrada nu vor fi finalizate la termen se adancesc pe masura ce ne apropiem de finalul de an. Vezi cum se prabusesc planurile de taiat panglici. Premierul Emil Boc a declarat vineri, in timpul unei vizite pe santierul autostrazii Arad-Timisoara, ca este “profund nemultumit” de faptul ca nu se respecta termenele contractuale si ca va cere Ministerului Transporturilor sanctionarea constructorilor.

Capital: Datoria nemţilor către România: Poziţia şocantă a statului – S-a refuzat negocierea?

Continuăm seria materialelor pe tema presupusei datorii pe care Germania ar avea-o către România cu răspunsul pe care Sebastian Vlădescu l-a dat unei organizaţii din România care şi-a propus să facă demersuri pentru elucidarea cazului. În afară de doctorul în economie Radu Golban, există o organizaţie din România care a solicitat răspunsuri oficiale atât părţilor române implicate cât şi celor germane. O parte din documente au ajuns şi la Capital. Interesant este răspunsul dat de către ministerul de Finanţe în 2010, când era ministru Sebastian Vlăd

Adevarul: Motorul creşterii economice s-a gripat

În lunile de vară au scăzut atât producţia şi vânzările de mărfuri, cât şi cererea pentru noi contracte. După mai bine de şase luni de creştere continuă, în care a scos practic economia din recesiune, industria românească a început să dea semne din ce în ce mai îngrijorătoare de scădere. Creşterile din prima parte a anului, când la export se trimiteau şi cu 20% mai multe mărfuri decât în perioadele anterioare, au fost tot mai mici, după care s-au transformat în scăderi. Industriaşii au ajuns astfel ca, în august, să consemneze minusuri atât la cifrele de afaceri şi la producţie, cât şi – ceea ce e mai rău – la comenzile noi reprezentând cererea pentru viitorul apropiat.

Lasati un comentariu