Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 11 noiembrie 2011

Ziarul Financiar: Băsescu îşi asumă un control strict al bugetului şi un deficit zero în 2013. Comisia Europeană a tăiat ieri prognoza de creştere pe 2012 la 2,1%

Preşedintele Băsescu a anunţat în Germania că România trebuie să aibă deficitul bugetar zero în 2013, faţă de 1,9% în 2012 şi 4,4% în acest an, ca să fie ferită de criză. Comisia Europeană a tăiat ieri prognoza de creştere pe 2012 de la 3,7% la 2,1%. Deficitul bugetar zero anunţat ieri de preşedintele Traian Băsescu după discuţiile cu cancelarul german Angela Merkel ar reprezenta cel mai dur program de ajustare adoptat în ultimii 20 de ani de România, care aminteşte de austeritatea din anii 1980, când responsabilii de atunci urmăreau achitarea întregii datorii externe. Situaţia internaţională obligă însă la ajustări serioase justificate de încetinirea creşterii economice nu doar în România, ci în întreaga Uniune Europeană. Iar fără creştere economică, deficitele devin foarte problematice.

Wall-street.ro: Administratorii Bursei, in pericol. 7 actionari importanti cer revocarea CA

Sapte actionari ai Bursei de Valori Bucuresti, ce detin cumulat 9,51% din capitalul social al companiei, au solicitat convocarea Adunarii Generale a Actionarilor pentru revocarea membrilor Consiliului de Administratie si organizarea de noi alegeri, au declarat pentru Wall-Street.ro surse din piata de capital. Cei sapte actionari care au depus solicitarea sunt: ING, prin doua fonduri, Intercapital cu iFond, BCR, Erste si Unicredit CAIB.

DailyBusiness.ro: Cine sunt romanii care conduc business-urile locale ale marilor multinationale

Functia de director general vine cu un intreg portofoliu de responsabilitati, mai ales intr-o perioada economica tulbure. Daca la cerintele clasice adaugam si mediul corporatist din multinationale, cu reguli destul de stricte, rezulta inca un motiv sa nu invidiem aceasta pozitie. Cine sunt romanii care conduc business-urile locale ale marilor companii multinationale? DailyBusiness.ro va prezinta cateva nume importante din zona de top.

HotNews.ro: Fecioru, secretar de stat MCSI: Investitorul care ar urma sa aiba pana la 33% din Posta Romana va fi ales pana la sfarsitul lui aprilie 2012 si va detine conducerea companiei

Comisia formata din reprezentantii celor doi actionari ai Postei Romane – Ministerul Comunicatiilor (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni) – a decis miercuri, 9 noiembrie, ca selectarea noului investitor care sa devina actionar minoritar in urma unei majorari de capital sa se faca pana la sfarsitul lunii aprilie 2012, a declarat joi pentru HotNews.ro Marius Fecioru, secretar de stat in ministerul Comunicatiilor. In urma majorarii de capital, acesta va avea pana la 33% din actiuni si va detine managementul companiei, a spus oficialul, referindu-se la modul in care se gandesc sa atraga acest investitor. Conditia este ca acesta sa fie un investitor strategic in domeniul postal, a mai spus acesta.

Adevarul: Fondul Proprietatea cheamă în judecată patru şefi ai Hidroelectrica

În această seară, Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a anunţat Bursa de Valori Bucureşti că a acţionat în instanţă, la 8 noiembrie, patru membri ai CA de la Hidroelectrica SA. Reptrezentanţii FP consideră că şefii de la Hidro au prejudiciat compania prin aprobarea unui contract de furnizare a energiei către ArcelorMittal Galaţi la un preţ mai mic decât preţul pieţei. Contractul a fost aprobat în luna decembrie 2010 de Tudor Şerban (preşedintele CA), Mihai David (membru CA şi fost director general), Ionica Raicu (mebru CA) şi Florentina Constantinescu (membru CA).

Lasati un comentariu