Vineri, 03 ianuarie 2014

Revista presei – 12 mai 2010

Bursa:

Tender se aliază cu Călburean ca să atace pieţele externe

Conducerea companiei “Prospecţiuni”, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, tatonează posibilitatea unei “alianţe de business” cu companiile din Grupul “Dafora” ca să facă faţă competiţiei dure cu marii jucători din domeniul explorării resurselor naturale de pe piaţa internaţională.

Ziarul Financiar:

CNVM a spart pusculita cu rezerve pentru a putea plati salariile

In ultimii doi ani, arbitrul pietei de capital a cheltuit circa 22 milioane de lei (5,5 mil. euro) din excedentul de 25 milioane de lei acumulat in 2005, 2006 si 2007, ani de maxime pentru Bursa. Atat in 2008, cat si in 2009 veniturile Comisiei au fost mai mici decat cheltuielile, din cauza contractiei activitatii pe piata de capital, dar si a reducerilor de taxe si comisioane care au tras in jos incasarile.

Financiarul:

Care sunt cele mai „nervoase” actiuni de la Bursa

Momentele de panica ex­tre­ma in randul in­ves­titorilor, cum a fost cel prin care au trecut bursele globale sap­tamana trecuta, sunt un bun prilej pentru a deslusi care sunt mu­tarile jucatorilor de tip speculativ in situa­tii-li­mita si ce actiuni le dau acestora po­si­bilitatea sa obtina profituri consistente intr-un timp relativ scurt, de cateva se­dinte.

Lasati un comentariu