Miercuri, 15 ianuarie 2014

Revista presei – 13 decembrie 2011

Ziarul Financiar: Moldova şi Transilvania, primele SIF-uri care fac exit-ul total din BCR

SIF Moldova (SIF2) şi SIF Transilvania (SIF3) au anunţat că au finalizat tranzacţia de vânzare a câte 6% din capitalul BCR către grupul austriac Erste Bank, Muntenia şi Banat-Crişana fiind de aşteptat să încheie tranzacţia în zilele următoare, iar Oltenia anul viitor. Vânzarea de căre SIF-uri a unui pachet de 30,12% din BCR către Erste este una dintre cele mai mari tranzacţii ale anului.

Wall-street.ro: Ce ne invata ISTORIA crizelor financiare. Am iesit deja din recesiune?

Scaderea PIB per capita in timpul crizelor financiare dureaza in medie doi ani, de doua ori mai putin decat amplitudinea inregistrata in timpul Marii Depresiuni din 1929. Asa ca, daca tinem cont de media istorica, putem spune ca am scapat de recesiune. In cursul crizelor financiare din istorie, produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor a fost puternic afectat, inregistrand in medie o scadere de 9,3%, potrivit unui studiu realizat de Institutul Bancar Roman cu ocazia seminarului EU-COFILE , organizat de BNR, Alpha Bank si ARB.

DailyBusiness.ro: Romania, la cea mai mica inflatie de dupa 1989. Cat va tine “minunea”?

Preturile de consum, adica cele pe care le platim zi de zi, au crescut in noiembrie cu cel mai scazut nivel din ultimii 21 de ani, 3,44% fata de aceeasi perioada din 2010. Asta dupa ce in prima parte a anului, batusera recordul la scumpiri, de peste 8,5%. Daca anul 2011 a fost anul socurilor, BNR ne promite un 2012 ceva mai linistit. Sa fie oare asa? In luna noiembrie, fata de octombrie, inflatia s-a temperat la 0,42%, dupa ce in luna precedenta crescuse cu 0,64%, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Gandul.info: Prima zi fără Personal, Accelerat şi Rapid. De ce se blochează site-ul CFR Călători şi de ce compania nu îşi asumă Mersul Trenurilor, varianta online

Începând de luni CFR Călători a adoptat metodologia UE de clasificare a trenurilor, Personalul, Acceleratul şi Rapidul fiind înlocuite de Regio şi Interregio. Site-ul oficial al companiei de stat, pe care poate fi consultat Mersul Trenurilor, a continuat să afişeze erori la încărcare până la finalul zilei, fiind vorba despre “actualizarea bazei de date”, după cum explică oficialii companiei.

Capital: Cum se vinde luxul online

În era digitală, inclusiv distribuţia afacerilor cu obiecte de lux se schimbă. Luxul online, odată un paradox, este acum omniprezent. La alţii. În România, retailul online cu lux este înfloritor, dar lipseşte cu desăvârşire. Deocamdată. Ceea ce era până nu demult un subiect tabu în industria luxului, este acum, în vremuri de criză, plasa de siguranţă pentru creşterea acestor afaceri. Companiile din domeniu încep să înţeleagă că Internetul poate scoate din amorţire chiar şi un brand exclusivist. Mai ales că, dacă sunt dispuşi să plătească oricât pentru servicii de calitate, tot mai mulţi dintre cei bogaţi sunt în egală măsură interesaţi de rapiditate şi confort. Site-uri ca vivre.com, net-a-porter.com sau 20ltd.com sunt doar trei exemple care dau posibilitatea consumatorului să cheltuiască 22.500 de dolari pe candelabre Erickson Beamon sau 800 de dolari pentru perne pentru călătorii, în intimitate totală.

Lasati un comentariu