Joi, 23 ianuarie 2014

Revista presei – 13 mai 2010

Ziarul Financiar:

Petrom: Singurul lucru care ajuta sunt investitiile. Banii exista, dar Guvernul nu are un program credibil, cu obiective tangibile

Mariana Gheorghe, cel mai puternic CEO de pe piata locala aflat la conducerea Petrom, companie cu un business de 3 miliarde de euro, spune ca singura sursa de crestere economica pentru Romania sunt investitiile care trebuie gandite de guvern la fel cu modul in care o firma isi pune la punct planul de afaceri.

Bursa:

Procesul “Broker” Cluj a fost suspendat

Tribunalul Hunedoara a decis, la finele lunii trecute, să suspende procesul în care câteva sute dintre foştii clienţi ai “Broker” Cluj au solicitat să li se facă dreptate, reclamând că şi-au pierdut economiile investite pe piaţa de capital în urma unei fraude la sucursala din Deva a intermediarului. Instanţa a luat această decizie după ce avocaţii “Broker” Cluj au invocat o excepţie de neconstituţionalitate şi s-au adresat Curţii Constituţionale.

Gandul:

Harta executărilor silite. Băncile dau afară din casă 50 de români pe zi

Anul acesta, nu numai bancherii au dat undă verde la executarea silită a rău-platnicilor cu restanţe la credite, ci şi statul, care a scos la vânzare bunurile datornicilor cu întârzieri la plata taxelor şi impozitelor. Astfel, în primele trei luni, băncile şi statul – prin Fisc şi Agenţia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) – au executat silit 6.630 de case şi terenuri, din care 4.351 au fost numai proprietăţile scoase la licitaţie de către bănci, adică aproximativ 50 de cazuri pe zi, arată datele obţinute de Gândul de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Lasati un comentariu