Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 13 octombrie 2011

Ziarul Financiar: SIF-urile şi FP plătesc salariile de la CNVM. Cine pe cine supraveghează?

Cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP) sunt principalii finanţatori ai Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), doar în 2010 contribuind cu 3,8 milioane de euro la bugetul arbitrului pieţei de capital. Cât de obiectivi mai sunt comisarii faţă de aceste entităţi? Cu o avere cumulată de 28 mld. lei la finele anului trecut, SIF-urile, FP şi fondurile de investiţii au contribuit cu 16,2 mil. lei la bugetul CNVM în 2010, ajutând Comisia să înregistreze un excedent de circa 6 mil. lei anul trecut, potrivit raportului anual publicat recent.

Wall-street.ro: BCR, Intercapital si Swiss Capital – oficial, intermediarii ofertei Transelectrica

Ministerul Economiei a anuntat ca brokerii de la Intercapital Invest, BCR si Swiss Capital (fosta KBC Securities) se vor ocupa de intermedierea ofertei publice secundare a 15% din actiunile Translectrica (TEL). Consortiul format din cei trei a fost singurul care a participat la licitatie. Oficialii ministerului nu au publicat care va fi comisionul pe care consortiul il va incasa, mentionand doar ca negocierile pentru incheierea contractului de intermediere vor avea loc in perioada imediat urmatoare.

Fin.ro: Momente cheie care vor marca SOARTA EURO

Zona euro “fierbe” in asteptarea unei solutii . Slovacia se opune planului Fondului European de Stabilitate Financiara, insa respingerea unui prim vot nu ar trebui sa incetineasca planul pentru mult timp.Criza din zona euro se va apropia de final odata cu ratificarea EFSF si recapitalizarea bancilor.

HotNews.ro: Guvernul a aprobat infiintarea companiilor energetice Oltenia si Hunedoara

Guvernul a aprobat proiectul privind infiintarea complexurilor energetice Oltenia si Hunedoara, au declarat pentru HotNews.ro surse din domeniul energetic. Dupa esecul infiintarii mamutilor energetici Electra si Hidroenergetica, Ministerul Economiei a demarat procesul de infiintare a doua noi companii mai mici. Complexul Energetic Oltenia se va forma prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, CE Turceni, CE Rovinari si CE Craiova, iar Complexul Energetic Hunedoara din fuziunea S.C. Electrocentrale Deva S.A. si S.C. Electrocentrale Paroseni S.A.

Adevarul: Cum repornim motoarele creşterii economice

Economia mondială este pândită de o nouă criză, însă aceasta încă poate fi evitată. Încetinirea ritmului de creştere a economiei până la cote de 0,1-0,2% îi face pe mulţi analişti şi şefi de stat să se teamă de reintrarea în recesiune. Găsirea unei formule pentru relansarea economică continuă să dea bătăi de cap atât europenilor, cât şi americanilor. Dacă primii au îmbrăţişat austeritatea atât de periculoasă pentru revenire, Washingtonul a ales să tipărească şi să injecteze bani în piaţă pentru a stimula investiţiile şi crearea de locuri de muncă. Până acum însă, rezultatele ambelor strategii au dezamăgit.

Lasati un comentariu