Duminica, 02 februarie 2014

Revista presei – 14 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Unul dintre cei mai influenţi oameni din business iese pentru prima dată în public

Gheorghe “Bebe” Ionescu, reprezentantul statului în conducerea Petrom, a deschis miercuri noua fabrică Timpuri Noi din Jilava. Gheorghe Ionescu, unul dintre cei mai bine conectaţi oameni de afaceri la ce se întâm­plă în România, a ieşit pentru prima dată public în ultimul deceniu la un eveniment legat de inaugurarea noii locaţii din Jilava a companiei Timpuri Noi Bucureşti. Gheorghe Ionescu, 53 de ani, cunoscut şi sub apelativul de Bebe Ionescu în lumea financiară şi politică de vârf, este în acest moment reprezentantul statului în Consiliul de Adminis­traţie al celei mai mari companii româneşti Petrom. Acum mai bine de 12 ani, el a fost directorul general al Fondului Proprietăţii de Stat (FPS), instituţia care avea în administrare 70% din economia naţională. La FPS lucra din 1993.

HotNews.ro: Nicolae Cinteza, BNR: Bancile straine care opereaza in Romania au nevoie de capital suplimentar. Avem un plan pentru situatia unui faliment al Greciei, dar nu poate fi divulgat

Bancile cu capital strain care opereaza in Romania vor trebui sa injecteze mai mult capital in subsidiarele locale pentru a face fata mai usor turbulentelor din piata, dupa ce industria bancara se pregateste sa inregistreze un al doilea an de pierderi, a declarat Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din BNR pentru Bloomberg. Bancile straine au adus in acest an 850 milioane de lei (271 milioane dolari) in Romania, in vederea atenuarii cresterii creditelor neperformante si a volatilitatii ridicate din piata.

Wall-street.ro: XTB: 28% din clienti sunt pe plus, procent in crestere fata de anul trecut

Conform celor mai recente date, X-Trade Brokers Romania are aproximativ 2000 de clienti, portofoliul mediu fiind de 5000 de lei. Dintre acestia, 28% sunt in castig, dupa o medie a ultimelor luni. „Clientii au inceput sa se pozitioneze mai bine la evenimentele majore ale verii (criza zonei Euro). Procentul celor aflati pe profit a cunoscut o crestere fata de anul trecut, fenomen care speram sa continue”, a declarat Claudiu Cazacu, Chief Analyst XTB Romania.

DailyBusiness.ro: Marii comercianti continua extinderile, desi consumul scade de trei ani

Marile lanturi de retail au cheltuit in ultimii doi ani peste 1 miliard de euro in extindere, dupa ce in perioada 2000-2008 am asistat la un adevarat boom in domeniu. Cititi intr-un material DailyBusiness.ro despre cum a evoluat piata de retail din 2005 pana in prezent si care sunt perspectivele acesteia pentru viitor. Consumul ar putea fi sustinut de cresterea salariala, ceea ce pe termen scurt, in urmatorii 2 ani, nu se va intampla, a spus Nicolae Childesciuc, economist sef ING Romania, in cadrul conferintei de joi pe tema retailului organizata de Ziarul Financiar.  O alta solutie pentru cresterea consumului ar fi creditarea, insa “nu ai cui sa dai credite daca nu ai cerere. Romanul se uita astazi la rata dobanzii, care in perioada boom-ului nu era importanta. Din 2008, s-a inregistrat o stopare agresiva a creditarii, pentru ca banii de afara au venit mult mai greu, iar dobanzile la creditele in lei au crescut la 20%”, a explicat acesta, care estimeaza totusi o crestere a consumului in 2012 cu 1%.

Capital: Ipoteză halucinantă: Ocuparea Wall Street-ului, făcută cu banii lui Soros

În urmă cu doar două zile a apărut un clip video pe YouTube în care unul dintre cei care protestează recunoaște că primește 22 de dolari pe ora de protest. Presa internațională scria că filmul a fost realizat pentru decredibilizarea celor care protestează. Acum au început speculații privind identitatea celui care ar putea finanța aceste mișcări. Toate drumurile duc la Soros. Mişcarea anti-capitalistă ‘Occupy Wall Street’ (Să ocupăm Wall Street-ul) a primit sprijinul cel puţin neaşteptat din partea miliardarului George Soros. Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă la ONU, că îi priveşte cu simpatie pe manifestanţi şi opiniile lor, adăugând că le înţelege sincer reacţia.

Lasati un comentariu