Sambata, 01 noiembrie 2014

Revista presei – 14 septembrie 2011

Ziarul Financiar: SIF Oltenia a câştigat prima luptă cu Cătălin Chelu pentru controlul Argus

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), care va avea loc la finele săptămânii, ar putea tranşa lupta pentru controlul companiei în favoarea SIF Oltenia şi a aliaţilor săi. Cătălin Chelu ar putea pierde astfel lupta pentru controlul companiei, cu afaceri de 50 de milioane de euro în 2010, după ce a plătit în iulie peste 10 mil. euro pentru a prelua aproape 40% din acţiuni. Consiliul de Administraţie al Argus a trimis ieri către Depozitarul Central lista acţionarilor care vor avea drepturile de vot suspendate în AGA. Cel mai probabil, firmele controlate de Cătălin Chelu şi Simion Cati Costanda vor avea drepturile de vot limitate la 33%, după ce CNVM a decis că ei acţionează în mod concertat şi trebuie să deruleze o ofertă publică de preluare pentru restul de acţiuni. Ei deţin împreună 40% din acţiuni.

Wall-street.ro: Viitorul complex energetic Oltenia va fi listat la bursa

Viitorul complex energetic Oltenia, format din SNLO si termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari, va fi listat la bursa in doi ani de la infiintare, operatiunea fiind convenita de reprezentantii Ministerului Economiei cu Fondul Proprietatea, care detine participatii minoritare la aceste companii.

DailyBusiness.ro: Bitdefender amana din nou listarea la bursa, cel mai devreme pentru 2013

Actionarii Bitdefender analizeaza in continuare posibilitatea listarii la bursa a producatorului de solutii de securitate IT, care ar putea avea loc dupa 2012, cand compania va avea o “valoare consistenta”, a declarat presedintele grupului de firme Softwin, Florin Talpes.

Romania Libera: Asiguratorii lumii plutesc în derivă

Doi lideri importanţi din lumea asigurărilor apreciază că numărul ridicat şi violenţa ultimelor catastrofe naturale vor afecta substanţial piaţa asigurărilor. Afectaţi ar putea fi şi românii, care vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru o poliţă de asigurare. Piaţa este în derivă, fără nici o direcţie şi sunt puţine semne cu privire la felul în care va evolua”, a declarat Alex Moczarski, preşedinte şi CEO al Guy Carpenter. „În 30 de ani de experienţă în domeniu, nu am întâlnit o piaţă atât de plină de incertitudini”, a adăugat acesta. Ca şi cauze ale acestei situaţii, Alex Moczarski a invocat pierderile mari în urma dezastrelor naturale, criza datoriilor suverane din Europa sau pregătirea implementării Solvency II.

Evenimentul zilei: Episodul 2008 se repetă: românii se grăbesc să ia credite cu avans mic

Sucursalele bancare sunt, de o săptămână, mai animate ca de obicei: multe persoane se interesează cum pot lua un credit până apar reglementările restrictive ale Băncii Naţionale. Românii care vor să-şi ia casă prin credit se grăbesc să ajungă la bancă zilele acestea, imediat după ce au aflat că BNR se pregăteşte să introducă un avans de minimum 30% la creditele în valută. “Noile reglementări vor face mai puţin accesibile creditele, aşa încât clienţii s-au interesat mai mult de împrumuturi”, spune un ofiţer de credit de la o sucursală Alpha Bank din centrul Bucureştiului. În aceeaşi situaţie se află o sucursală UniCredit din centrul Capitalei.

Lasati un comentariu