Miercuri, 10 decembrie 2014

Revista presei – 15 decembrie 2011

Ziarul Financiar: Cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri: bancherii spun că riscurile sunt minime

Băncile locale se confruntă cu cea mai mare suspiciune de fraudă din sistemul de carduri, conturile mai multor clienţi fiind blocate şi urmează ca “plasticele” să fie reemise împreună cu un nou cod PIN. Ar fi vorba de o jumătate de milion de carduri potenţial afectate, spun surse din piaţă. Banca de stat CEC Bank a confirmat că mai multe carduri emise de bancă au fost compromise la nivelul unei baze de date internaţionale. Banca nu a dorit să facă public numărul cardurilor afectate, dar surse din piaţă spun că ar fi vorba de 17.000 de carduri potenţial afectate. “Menţionăm că atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank şi nu se datorează eventualelor vulnerabilităţi ale sistemului operat de bancă. Disponibilităţile băneşti ale clienţilor sunt în siguranţă”, au spus reprezenţanţii CEC.

Wall-street.ro: Administratorii de fonduri: Fara listari si cresterea pragului la SIF-uri, BVB si-a atins limita

Reprezentantii investitorilor din piata de capital romaneasca si administratorii fondurilor de investitii considera ca fara ridicarea pragului la SIF-uri si incheierea cu succes a ofertelor publice anuntate de statul roman, Bursa de la Bucuresti va ramane blocata la nivelul actual. “Fondurile de actiuni din Romania si-au atins limita de crestere din perspectiva investitiilor care se pot face pe bursa locala. Daca piata nu ne permite sa ne expunem mai mult pe SIF-uri si pe noile listari, atunci vom ramane blocati in situatia din prezent”, a declarat Radu Hanga, directorul BT Asset Management, in cadrul unei conferinte de presa organizata de Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC).

DailyBusiness.ro: Teapa deceniului in industria auto: Cum a dus Ford cu vorba statul roman

Romania a oferit americanilor de la Ford un ajutor de stat urias si a garantat un imprumut de aproape jumatate de miliard de euro, bazandu-se pe promisiunile privind lansarea, in 2010, a primului model “made in Romania”. La 4 ani distanta de la acordul cu statul roman, americanii n-au produs niciun singur automobil original la Craiova. “Ford s-a angajat sa produca 300.000 de automobile pe an si produce 20.000 de remorci”, a rabufnit, miercuri, presedintele Traian Basescu, intr-un discurs sustinut la Camera de Comert Romano-Americana.

HotNews.ro: Guvernul vrea sa realoce fonduri europene pentru autostrazi si reabilitare termica

Guvernul a declansat miercuri procedura de solicitare catre Comisia Europeana pentru realocarea unor fonduri europene, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern de miercuri. Acesta a mai spus ca realocarile vizeaza lucrarile de reabilitare termica a blocurilor si finalizarea lucrarilor de pe tronsoanele de autostrada si a centurilor ocolitoare de pe Coridorul IV Pan-european. Emil Boc sustine ca in urma realocarii fondurilor, Guvernul intentioneaza sa reabiliteze 5.000 de blocuri. Boc a mai spus ca spus ca “cel tarziu pana in luna mai sa putem avea aprobarea necesara de la Comisia Europeana”.

Adevarul: Criza euro compromite valutele est-europene

Problemele cu care se confruntă zona euro îşi vor pune amprenta asupra monedelor din Europa de Est, spun economiştii Deutsche Bank. Economiile est-europene încă nu au simţit cu adevărat efectele crizei care ameninţă să arunce UE iar în recesiune, însă consecinţele vor fi din ce în ce mai vizibile anul viitor, avertizează economiştii grupului Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană. În ghidul de investiţii pentru 2012, aceştia îşi sfătuiesc clienţii să parieze pe deprecierea monedelor est-europene, care vor fi afectate de criza euro.

Lasati un comentariu