Miercuri, 25 decembrie 2013

Revista presei-16 aprilie 2010

Ziarul Financiar:

Guvernul vinde “perlele energetice” pentru ca Fondul lui Videanu sa stranga 1 mld. euro de la investitorii de pe Bursa. Vor avea investitorii bani?

Guvernul se pregateste sa vanda pe Bursa o parte din actiunile detinute la perlele coroanei – companiile din sectorul energetic aflate in portofoliul Ministerului Economiei, precum OMV Petrom, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz, din care estimeaza sa incaseze peste un miliard de euro.

Financiarul:

Brokerii: Piata de capital avea nevoie de sistemul alternativ de mult timp

Desi sustin ca avizarea sistemului alternativ de tranzactionare tre­buia data de mult, brokerii con­sidera pozitiva actiunea Comi­siei Nationale a Valorilor Mobili­are (CNVM). In opinia lor, un astfel de sis­tem ar putea atrage mai usor emitenti noi, contri­buind la o revigorare a pietei de capital.

Bursa:

MedLife s-ar putea lista la Bursa din Varşovia sau Londra

Compania MedLife ar putea fi listată, în următorii trei ani, la bursele din Varşovia sau Londra, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei de servicii medicale private, Mihail Marcu.

Romania Libera:

Se amână euro cu doi ani?

După ce termenul de adoptare a euro – 2014 – a devenit 2015, guvernatorul BNR vorbeşte acum despre o întârziere de „un an-doi”. Aderarea la zona euro cu o întârziere de un an-doi este mai puţin importantă decât faptul că România trebuie să fie pregătită pentru a adopta euro, dar banca centrală insistă pentru calendarul 2014-2015, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Hotnews:

Cateva mituri despre cursul de schimb. Care este cursul de echilibru euro/leu si cand intervine Banca Nationala in piata?

Nimeni nu stie care este cursul de echilibru euro/leu. Cartile de teorie economica vorbesc despre mai multe metode de calcul, care dau tot atatea rezultate care uneori se bat cap in cap.

Lasati un comentariu