Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 17 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Bilanţul SIF-urilor la 9 luni: Fondul Proprietatea şi Transilvania, cele mai profitabile, Moldova şi Oltenia, în revenire, Muntenia, cu profit la minim

Fondul Proprietatea (FP), susţinut de încasările de dividende de la companiile din portofoliu, şi SIF Transilvania (SIF3), sprijinită de vânzările de acţiuni, ocupă primele poziţii în topul profitabilităţii pentru primele nouă luni din an. La extrema opusă se situează SIF Ba­nat-Cri­şana (SIF1) cu un profit de 20 mil. lei şi SIF Muntenia (SIF4) cu un câştig de 13 mil. lei în primele trei trimestre. Primele nouă luni din an nu au fost deloc uşoare pentru Fondul Proprietatea şi cele cinci SIF-uri, toate raportând scăderi ale activelor nete şi o adâncire a discountului la care acţiunile acestora se tranzacţionează pe bursă în raport cu activul net.

Wall-street.ro: Goldman: Top 10 cele mai de calitate actiuni din lume

Analistii bancii americane Goldman Sachs au recomandat propriilor clienti un “cos” de 50 de actiuni, cu date fundamentale foarte solide si in cazul carora o cadere este foarte putin probabila in viitorul apropiat. Raportul, citat de Business Insider, ia in calcul mai multi indicatori de baza ai companiei, precum vanzarile, profitul sau randamentul dividendelor.

DailyBusiness.ro: Ce trebuie sa faca Romania ca sa evite o noua recesiune

In ciuda eforturilor tarilor europene de a evita o noua recesiune, acest lucru ar putea fi imposibil, conform unor analisti. Chiar si BCE se asteapta ca zona euro sa reintre in recesiune. Astfel, si Romania ar putea fi trasa in jos. Ce putem face pentru a nu ajunge din nou in aceasta situatie dificila? Banca Centrala Europeana (BCE) considera ca zona euro ar putea reintra in recesiune. “Nu poate fi exclusa o evolutie negativa a PIB-ului, daca riscurile se vor materializa”, a avertizat Josef Makuch, seful bancii centrale din Slovacia. In raportul din octombrie al BCE se arata ca riscurile de scadere economica sunt legate in special de problemele de pe piata financiara.

Capital: Roubini versus Soros: Băncile nu mai au bani! Cine are dreptate

De obicei, într-un mod aproape fără excepţie, George Soros şi Nouriel Roubini fac declaraţii care se potrivesc perfect. Există însă un aspect destul de important pentru criza datoriilor de acum, asupra cărora investitorul nu este de acord cu economistul: recapitalizarea băncilor. Astfel, dacă una dintre cele 10 măsuri pe care Roubini le-a enumerat pentru ca Europa să iasă din criza datoriilor era recapitalizarea urgrentă a băncilor, Soros spune că băncile nu ar trebui recapitalizate, ci mai degrabă statele să garanteze pentru ele.

Gandul.info: Bărbaţi de 600 de milioane $. TOP 10 CEL MAI BINE PLĂTIŢI ŞEFI din SUA

Revista Forbes a realizat un clasament al celor mai bine plătiţi 25 de angajaţi din America, informează Daily Mail. Salariile primilor 10 din fruntea topului însumează 600 de milioane de dolari pe an, sumă din care s-ar putea plăti remuneraţia a 18.300 de americani cu venit mediu. Pe primul loc se află John Hammergren, în vârstă de 52 de ani, CEO al companiei farmaceutice McKesson, care încasează un salariu anual de 131.2 milioane de dolari. El realizează un venit complet de 1.2 miliarde pe an, la salariu adăugându-se bonusurile şi profitul înregistrat de acţiunile pe care le deţine la companie.

Lasati un comentariu