Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 18 august 2011

Ziarul Financiar: Dispută între CNVM şi conducerea SIF1. Supraveghetorii spun că nu sunt respectate drepturile acţionarilor, Ioan Cuzman răspunde dur

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), autoritatea de reglementare şi supraveghere a pieţei de capital, a atenţionat printr-o scrisoare SIF Banat-Crişana (SIF1) că a interpretat greşit reglementările pieţei de capital atunci când a decis suspendarea drepturilor de vot ale mai multor fonduri de investiţii care au solicitat majorarea dividendelor în cadrul adunării generale a acţionarilor din luna aprilie. În replică, şeful SIF1 spune că nu are nevoie de scrisori care să îi arate cum să citească legea.

Wall-street.ro: Caderea Bursei pentru investitori: De la “ultimii ani m-au imbolnavit” la “nu-i dracul atat de negru!”

Panica, actiuni care scad cu peste 20% in doar cateva ore, dar si o intoarcere cu 180 de grade a situatiei – asa ar putea fi caracterizata ultima saptamana pe Bursa. Cum vad micii investitori de la BVB una dintre cele mai nebune perioade ale pietei? Robert V., 45 de ani, lucreaza in cadrul uneia dintre primele cinci banci romanesti si tranzactioneaza pe Bursa de Valori Bucuresti „pentru a simti mai bine pulsul pietei”. Chiar daca spune ca nu se bazeaza pe castigurile rezultate din investitiile in actiuni, investitorul se declara nemultumit de „caderea fara rost” de saptamana trecuta.

Fin.ro: 28% din emitentii de la Bursa de Valori Bucuresti pot avea probleme cu datoriile

Revenirea activitatii economice pentru companiile listate la BVB, evidentiata prin triplarea pro­fitu­lui cumulat, a avut la baza si o mentinere a datoriilor la nive­lul din prima jumatate a anului trecut. Cu toa­te acestea, sectorul petrolier con­cen­treaza jumatate din totalul datoriilor la nivelul Bursei, urmat de utilitati si industria chi­mica. Reluarea cresterii economice este evidentiata prin rezultate financiare in crestere, atat la nivelul profiturilor, cat si al afacerilor. Astfel, profiturile cumulate raportate de companiile listate la Bursa, cu exceptia institutiilor financiare, au ajuns la 631 de milioane de lei in primul semestru din acest an, de aproape trei ori peste cel din perioada similara a anului trecut.

HotNews.ro: Taxa pe tranzactiile financiare se va aplica si in Romania. Adrian Vasilescu, BNR: Daca nu se aplica simultan in toate statele, nu va avea niciun efect

Taxa pe tranzactiile financiare se va aplica in toate tarile UE, spun oficialii guvernului german citati de Reuters. Ministrii de Finante ai Frantei si Germaniei au anuntat ca vor face o propunere concreta la inceputul lunii septembrie in privinta noii taxe, fara sa ofere alte detalii. “O taxa pe tranzactiile financiare poate avea efect doar daca este aplicata simultan in toate tarile. Altminteri, tranzactiile se vor muta catre locurile in care sunt mai putin taxate. Din punctul meu de vedere, cu cat mai repede se ajunge la un acord, cu atat mai bine”, a declarat pentru HotNews.ro  consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

Lasati un comentariu