Marti, 14 ianuarie 2014

Revista presei – 18 mai 2010

Financiarul:

Companiile de pe Bursa continua restructurarile: peste 4.000 de concedieri in primul trimestru

Societatile tranzactionate pe Bursa de Valori, unele dintre ele cu pozitii strategice in economie, au continuat sa-si ajusteze costurile in acest an si au disponibilizat aproximativ 5,5% din personal sau 4.137 de salariati. Daca la nivelul intregii economii numarul somerilor a urcat cu 56.000 in primele trei luni, se poate spune ca 1 din 13 provine dintr-o companie listata.

Ziarul Financiar:

Ancuta, Sibex: Vom avea doua IPO-uri in maxim trei luni de zile

Conducerea bursei din Sibiu spune ca pe piata spot a operatorului, lansata in primavara acestui an, se vor realiza in urmatoarele luni doua oferte publice initiale de listare, iar planurile de a aduce cel putin cinci companii pe piata in 2010 ramane in picioare.

Bursa:

Cotaţia “Azomures” Targu Mures a sarit cu peste 10%, intr-o luna

Actiunile producatorului de ingrasaminte “Azomures” Târgu Mureş (simbol AZO) au fost vedetele ultimei luni, cu toate ca lichiditatea s-a mentinut moderata. Ca urmare, titlurile AZO au inregistrat, in perioada 14 aprilie – 14 mai, o apreciere de 10,20% (raportat la moneda europeană), pana la 0,44 lei/titlu, in sedinta de tranzactionare de ieri.

Gandul:

Razboiul euro-dolar face prima victima in Romania. Cu cat se scumpeste benzina

Benzina s-a scumpit cu 8,2% anul acesta in timp ce cursul leu-dolar a crescut cu 15,7%. Expertii spun ca, inevitabil, intarirea continua a dolarului fata de leu se va traduce, in scurt timp, in preturi si mai mari la pompa. Intarirea dolarului fata de euro se va resimţi puternic si in Romania, desi cursul leu-euro este protejat de BNR iar creditele in dolari sunt destul de putine.


Lasati un comentariu