Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 18 octombrie 2011

Ziarul Financiar: Familia Cercel are pe mâini 64% din firma de construcţii Concefa

Horaţiu Cercel, proprietarul firmei de construcţii Concefa Sibiu (COFI), a ajuns în prezent să deţină împreună cu Maria Cercel, mama omului de afaceri, circa 63,9% din acţiuni după finalizarea majorării de capital, în condiţiile în care operaţiunea a fost subscrisă în proporţie de doar 42%, una dintre cele mai scăzute grade de subscriere din ultima perioadă de pe Bursă. Familia Cercel deţinea înainte de majorare circa 60,5% din acţiuni, astel că participaţia acesteia în cadrul companiei a crescut cu 3,4%. Concefa a atras recent 6,1 milioane de lei (1,4 milioane de euro) de la acţionari din totalul sumei de 14,2 milioane de lei (3,3 milioane de euro) pe care o viza prin majorarea de capital care s-a finalizat recent.

Wall-street.ro: Doar Carpatica Invest si Swiss Capital au depus oferta pentru intermedierea listarii TAROM

Consortiul format din firmele de brokeraj Carpatica Invest si Swiss Capital, fosta KBC Securities Romania, a depus singura oferta pentru intermedierea listarii unui pachet de 20% din actiunile companiei Tarom, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

DailyBusiness.ro: Romania se imprumuta de parca ar vrea sa ajunga din urma Grecia

Datorita externa a Romaniei a crescut cu 67% in ultimii trei ani si ar putea depasi, pana la finele anului, pragul record de 100 miliarde de euro. Potrivit estimarilor specialistilor, am ajuns sa imprumutam 2,4 milioane de euro pe ora. In ritmul asta, vom ajunge Grecia din urma pana la mijlocul anului viitor.  Datorita externa a Romaniei a crescut cu 67% in ultimii trei ani si ar putea depasi, pana la finele anului, pragul record de 100 miliarde de euro. Potrivit estimarilor specialistilor, am ajuns sa imprumutam 2,4 milioane de euro pe ora. In ritmul asta, vom ajunge Grecia din urma pana la mijlocul anului viitor.   Potrivit datelor Bancii Nationale, datoria externa a Romaniei a ajuns, la inceputul lunii septembrie, la 96,6 miliarde de euro.

HotNews.ro: Emil Boc: Proiectul de buget pe 2012 a fost finalizat, mai asteptam deficitul si prognoza de crestere economica a CE

Guvernul a finalizat proiectul bugetului de stat pe 2012, insa el va fi inaintat Pralamentului dupa ce Comisia Europeana va anunta prognoza de crestere economica si dupa ce va fi stabilit nivelul deficitului bugetar pentru anul viitor, in urma negocierilor cu FMI si CE, a declarat luni premierul Emil Boc, citat de Agerpres.

Capital: Secretele din spatele crizei: Cu banii de la nemți, Grecia își cumpără nave de război

Credeați că-și finanțează deficitul sau încearcă să-și acopere datoriile? Ei bine, poate ați fi surprinși să aflați că grecii s-au ocupat în ultima vreme de alte probleme de interes național: înarmarea. Pe data de 5 octombrie a apărut o informație într-un ziar suedez în care se arăta că deși a rămas fără bani de salarii și pensii, Grecia a cumpărat 400 de tancuri M1A1 Abrams de la americani. Conform informațiilor de pe SvD, costul celor 400 de tancuri se ridica la câteva zeci de milioane de dolari.

Lasati un comentariu