Vineri, 11 aprilie 2014

Revista presei – 19 mai 2011

Ziarul Financiar:

Cumpărătorii de acţiuni la producători de ulei sau carne, protejaţi de scumpirea produselor

Un mijloc de protecţie în faţa ofensivei scumpirilor produselor alimentare este achiziţia de acţiuni la producătorii de profil. Acţiunile Argus Constanţa (ulei) sau Avicola Buzău (carne de pasăre) au crescut cu peste 30% de la începutul anului.Creşterea din ultimul an a preţurilor la alimente a impulsionat afacerile companiilor din industria alimentară listate la Bursă, care şi-au văzut vânzările majorându-se în primul trimestru cu 35% până la 75% fată de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Wall-street.ro:

Depozitarul Central a reluat conversia de titluri de despagubire in actiuni FP

Depozitarul Central a reluat marti transferul de actiuni Fondul Proprietatea din participatia Ministerului Finantelor in conturile persoanelor care au primit titluri de despagubire de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.

DailyBusiness.ro:

Romania, strivita in lupta dintre tehnologia Vestului si munca ieftina a Chinei?

Uniunea Europeana pare sa nu mai faca fata “asaltului” produselor din China si impune tot felul de restrictii la importurile din aceasta tara. Cum se va descurca in “vartejul” starnit de cele doua forte Romania, care nu are nici tehnologia statelor occidentale, nici forta de munca ieftina a Chinei?

Hotnews.ro:

Guvernul va modifica taxa de poluare auto

Guvernul a decis ca in perioada imediat urmatoare sa modifice din nou taxa auto. “Ministrul Mediului a prezentat Guvernului o nota privind taxa de poluare auto. Pregatim o solutie legislativa in concordanta cu decizia Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene. Actul normativ va fi aprobat de Guvern in perioada imediat urmatoare”, a declarat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului. In aprilie, o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene indica faptul ca in multe cazuri taxa este prea mare si astfel descurajeaza importul in Romania a unor vehicule aduse din alte state ale UE.

Lasati un comentariu