Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 2 decembrie 2011

Ziarul Financiar: Fondurile care au stat departe de bursă au câştigat până la 14% în mai puţin de un an

OTP Obligaţiuni se menţine în poziţia de lider al pieţei de fonduri mutuale cu un randament de 13,55% pentru pri­mele 11 luni din an şi prezintă po­ten­ţialul de a încheia 2011 ca performerul anului. Pe locurile al doilea şi al treilea se situează două fonduri administrate de Certinvest: Obligaţiuni cu un ran­dament de 6,84% şi Monetar cu un ran­dament de 6,8% în ultimele 11 luni. La extrema opusă se situează fondurile de acţiuni pentru care ul­timele luni au fost extreme de dificile, astfel că pierderile acestora se situează între un minus de 34 de procente, raportat de fondul denominat în euro BT Index Austria ATX cu expunere pe Bursa de la Viena, şi un minus 11,6% raportat de fondul BCR Expert, considerat şi “cel mai performant fond de acţiuni”.

Wall-street.ro: Bursa a mai bifat o luna de scaderi. SIF-urile, singura pata de culoare

Revenirea Bursei de la Bucuresti (BVB) din octombrie nu s-a dovedit a fi de durata, iar majoritatea actiunilor au terminat in scadere luna trecuta. Exceptia au fost societatile de investitii financiare (SIF), impulsionate de eternele discutii cu privire la majorarea pragului de detinere.  Cele mai tranzactionate zece actiuni din piata au pierdut in medie 7,2% in noiembrie, Zimtub (ZIM) fiind lider la acest capitol, cu o pierdere de 60,9%. Producatorul de tevi a anuntat in noiembrie ca se va retrage de pe Bursa. In lunile precedente, actiunile Zimtub crescusera puternic, dupa anunturile privind pretul de retragere oferit actionarilor.

DailyBusiness.ro: Afaceri de familie: Cum arata CV-urile mostenitorilor care preiau marile companii locale

Ne place sau nu, la un moment dat vine si timpul sa predam stafeta. Desi vorbim de vremuri nu tocmai prielnice pentru mediul de business autohton, sefii marilor grupuri au incredere in copiii lor si se pregateasc sa cedeze titulatura de CEO. Afla ce anume ii recomanda pe tinerii de mai jos la sefia unor grupuri ca Astra, Tiriac Holding, Continental Hotels sau RTC. Studii in strainatate, MBA-uri, stagii la companii de prestigiu, antreprenoriat, toate se regasesc in diverse combinatii in CV-urile celor care au preluat sau se pregatesc sa preia marile companii locale din mainile parintilor lor.

HotNews.ro: Nicolas Sarkozy: Franta militeaza, alaturi de Germania, pentru un nou tratat european care sa reformeze Uniunea Europeana

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat, joi, in timpul discursului de la Toulon despre viitorul Europei, ca Franta militeaza, alaturi de Germania, pentru realizarea unui nou tratat european care sa reformeze Uniunea Europeana, potrivit Le Monde. Discursul lui Sarkozy are loc pe fundalul negocierilor intense intre Paris si Berlin menite sa evite o propagare fatala a crizei datoriilor suverane, scrie presa franceza.

Lasati un comentariu