Marti, 09 decembrie 2014

Revista presei – 20 decembrie 2011

Ziarul Financiar: Au început calculele privind dividendele de la SIF-uri: cât din banii austriecilor vor ajunge la acţionari?

SIF Moldova (SIF2) şi SIF Transilvania (SIF3), singurele care au finalizat în acest an vânzarea pachetelor de câte 6% deţinute la BCR către austriecii de la Erste, vor avea cele mai mari profituri (dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare) şi ar putea plăti cele mai mari dividende anul viitor. Investitorii au început deja să-şi facă socoteli privind dividendele pe care le vor plăti anul viitor cele cinci societăţi de investiţii financiare, la mijloc fiind profiturile de circa 650 mil. lei (150 mil. euro) pe care SIF-urile le-ar putea raporta pentru acest an, din care 317 mil. lei (73 mil. euro) provin din vânzarea acţiunilor deţinute de SIF-uri la BCR.

Wall-street.ro: Lupta stransa pentru un loc in Consiliul Bursei. Cine sunt cei 20 candidati

Adunarea Generala a Actionarilor Bursei de Valori Bucuresti, convocata la inceputul lunii ianuarie, a starnit interesul a 20 de persoane pentru pozitiile ce ar putea ramane vacante in Consiliul de Administratie. Lucian Anghel – Cea mai mare surpriza din aceasta lista de candidati vine de la Lucian Anghel, economistul sef al BCR. El a fost propus de BCR pentru pozitia de presedinte al Bursei de Valori Bucuresti. Este singurul candidat dintrei cei 20 care nu participa si la alegerile pentru functia de administrator.

Capital: Reacţia bancherilor la restricţionarea creditării în valută: cresc dobânzile împrumuturilor de consum în lei

Pe principiul dacă tot e puţin măcar să fie scump, mai multe bănci importante din România au majorat, în ultima lună, dobânzile. Pe medie, faţă de iunie, dobânzile la creditele în lei sunt cu două puncte mai mari. Mai multe bănci locale au decis să crească dobânzile la creditele de consum în lei pentru a echilibra majorările anterioare ale dobânzilor pentru depozite. Mişcarea este cu atât mai interesantă cu cât vine cu puţin timp înaintea implementării noului regulament BNR privind creditele pentru populaţie. Documentul, ale cărui prevederi vor intra în vigoare cel mai probabil de anul viitor, desfiinţează practic împrumuturile de nevoi în alte valute decât leul.

EurActiv.ro: Efectul de domino din zona euro: bancile sunt sufocate in datorii

Criza datoriilor din zona euro obliga alianta franco-germana sa gaseasca solutii in finalul unui an dezastruos pentru pietele financiare europene. Chiar si cele mai sigure banci din zona euro ar putea sa ceara ajutor la Banca Centrala Europeana din cauza expunerii la datoriile suverane.Bancile din Marea Britanie trebuie sa primeasca 50 de miliarde de dolari de la Italia si Grecia, dar datoreaza sute de miliarde Germaniei si Spaniei.

Romania Libera: Ce şanse are statul să găsească client pentru Tarom?

Cele mai atractive active ale companiei sunt brandul acesteia, serviciile la bord şi drepturile de aterizare deţinute de Tarom pe câteva aeroporturi europene. Ideal ar fi ca linia aeriană să fie mai întâi restructurată şi de abia apoi vândută. La cum arată acum, cel mai probabil, nimeni nu va fi interesat. Compania aeriană naţională are mai multe dezavantaje decât avantaje în actuala conjunctură, în care statul caută un investitor.

DailyBusiness.ro: Ce masini straine mai cumpara romanii. Vezi topul vanzarilor

Romanii sunt destul de conservatori atunci cand vine vorba sa isi cumpere o masina noua, arata o analiza realizata pe baza datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Clientii romani se inspira din ce vad pe strada, isi intreaba prietenii care au automobile si incearca sa gaseasca masina ideala – pret mic, costuri pe masura. Criza nu a adus foarte multe schimbari in ceea ce priveste preferintele pentru modelele vandute in Romania. Daca v-ati fi asteptat ca preferintele sa se indrepte de la limuzinele de lux, de la modele de clasa superioara catre automobile mai mici, mai ieftine, v-ati inselat.

HotNews.ro: Ministrul german de Externe: Nu exista o agenda secreta impotriva City-ului londonez *Trebuie sa reparam relatiile dintre Germania si Marea Britanie, afectate de summitul UE

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a declarat, luni, ca, din perspectiva Germaniei, Marea Britanie este un partener indispensabil si ca este in interesul ambelor tari ca segmentul financiar londonez sa fie cat mai puternic. Ministrul german a adaugat ca cele doua tari ar trebui sa repare relatiile dintre ele, afectate in urma summitului UE, informeaza Reuters. “Pentru Germania, Marea Britanie este un partener indispensabil in Uniunea Europeana. Ar trebui sa fim uniti, sa stam unii langa altii si sa reparam relatiile dintre noi in urma celui mai recent summit. Aceasta este oferta mea si gestul meu”, a declarat Guido Westerwelle in cadrul unei conferinte de presa, sustinute la Londra alaturi de omologul sau britanic, William Hague.

Lasati un comentariu