Joi, 10 aprilie 2014

Revista presei – 21 mai 2010

Ziarul Financiar:

Strategul-sef al ING: Economiile lenese din Vest franeaza cresterea pietelor emergente din estul Europei

Evolutia pietelor emergente din Europa Centrala si de Est in urmatorul deceniu va fi influentata negativ de cresterea lenta si deflatia din economiile vestice, in timp ce pietele din Asia si America Latina vor iesi castigatoare, este de parere Ad van Tiggelen, strateg-sef la ING Investment Management-divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului olandez ING.

Financiarul:

Piata Rasdaq, ocolita de volatilitate: variatiile au fost cuprinse intre plus/minus 1%

Evolutia indicilor pietei Rasdaq in primele cinci luni ale anului a fost mult mai stabila decat cea a  indi­cilor Bursei de Valori Bucuresti. Varia­tiile zilnice inregistrate de indici au fost cuprinse intre plus/minus 1%. Lichi­ditatea pietei a cunoscut o apreciere de peste 32% la nivel de valoare medie zilnica a tranzactiilor, iar rulajul total realizat a de­pasit jumatate din sumele jucate pe aceas­ta piata in anul anterior.

Bursa:

Acţiunile Fondului Proprietatea, negociate la sânge

Societatea de investiţii financiare “Moldova” (SIF2) a anunţat, miercuri seara, că a cumpărat acţiuni Fondul Proprietatea de 16 milioane de lei, fără să dea însă detalii despre preţul la care a făcut tranzacţia sau despre volumul de acţiuni achiziţionat.

Romania Libera:

CRIZA. În Delta Dunării metrul pătrat se vinde şi de cinci ori mai ieftin. Cât de mult au căzut preţurile la terenuri

Preţurile la terenuri s-au prăbuşit în ultimii doi ani. Cât de mult? Un răspuns general valabil este greu de dat, având în vedere că în aceeaşi localitate preţurile au variat şi variază foarte mult în funcţie de numeroase criterii. România Liberă face o comparaţie folosind preţuri cerute în 2008 şi acum, pentru aceleaşi loturi.

Gandul:

Euforia creditelor se răzbună. Ce fac băncile cu datoriile de 5 miliarde de euro ale bugetarilor

Cei peste 1.360.000 de bugetari din România au de plătit înapoi la bănci 4,8 miliarde de euro, adică o cincime din împrumuturile totale acordate de bănci persoanelor fizice. Asta înseamnă, în medie, că fiecare bugetar are o datorie la bancă de peste 3.500 de euro. Situaţia diferă de la o bancă la alta, unele având o pondere de 10% din total credite acordate bugetarilor în timp ce la altele procentul ajunge şi la 25%, conform unor surse bancare citate de Mediafax, care fac referire la o situaţie a creditelor din România elaborată de BNR.

Lasati un comentariu