Vineri, 04 aprilie 2014

Revista presei – 22 august 2011

Ziarul Financiar: Bursa românească a pierdut 20% din valoare de la 1 august încoace. Cel mai mare semn de întrebare pe pieţele europene este ce se întâmplă cu băncile, care scad puternic

Investitorii de pe Bursa românească au pierdut 2,5 miliarde de euro de la începutul celui de-al doilea val al crizei provocate de datoriile publice ale statelor. Bursa a închis vineri pe o scădere de 2%, după o pierdere de 3,5% în şedinţa de joi, în condiţiile în care marile burse europene şi-au continuat declinul. Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a pierdut 16% de la începutul crizei, în timp ce Dax din Germania a pierdut 24%, iar Dow Jones aproape 14%.

Fin.ro: Companiile pharma si de utilitati, cele mai bune perspective pentru S2

Privite prin prisma profilului sec­torial al Bursei, analistii crediteaza cu cele mai mari sanse de a intra in atentia investitorilor companiile din sectoa­rele farma, utilitati sau industrie alimen­tara, cu cele mai mici valori ale indicatorilor PER, pret/valoare contabila sau pret/cifra de afaceri unitara fata de media pietei dupa raportarea rezultatelor finan­ciare din primul semestru al anului. In schimb, printre cele mai scumpe sectoare de la BVB se afla inca cel financiar-bancar, care in pofida corectiilor puternice din luna august prezinta valori ridicate ale indica­torilor.

Wall-street.ro: Transelectrica a rectificat in urcare cu 70% estimarea de profit

Actionarii Transelectrica (TEL) au rectificat vineri in urcare cu aproape 70% estimarea privind profitul brut pentru acest an, la 42 milioane lei (9,84 milioane euro), dupa ce a raportat pentru primul semestru un castig net de 178,6 milioane lei. Propunerea de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli a fost aprobata in AGA, a anuntat Translectrica intr-un raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), citat de Mediafax.

Gandul.info: Lista de oferte de la “EXECUTĂRI SILITE”: de la apartament cu patru camere din Bucureşti (45.000 de euro), la maşini, terenuri şi ferme

Un apartament cu trei camere în centrul Bucureştiului este scos la vânzare de către o bancă pentru 100.000 de euro. Un teren de 560 mp, lângă Ateneul Român va fi licitat de la un preţ de pornire de 980.000 de euro. Acestea sunt doar două exemple din miile de anunţuri de licitaţii organizate de bănci în urma executărilor silite. Şi nu este vorba doar despre case sau terenuri. Printre oferte se numără chiar o fermă de vaci. Executorii bancari spun că în ultima vreme sunt tot mai multe bunuri scoase la licitaţie. “Se pot vinde repede atât autoturisme, bijuterii, ambarcaţiuni, dar şi clădiri şi terenuri.

Lasati un comentariu